BAŞBAKAN ERDOĞAN NEDEN AĞLADI? SARIGÜL'LE BAYKAL'I HANGİ GAZETECİ UZLAŞTIRDI?

Gazeteci Barış Yarkadaş, ilk kitabı 'Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür'de yukarıdaki soruların cevaplarını verdi. Kitapta, yakın tarihin gölgede kalan ayrıntıları da gözler önüne serildi.

Google Haberlere Abone ol
BAŞBAKAN ERDOĞAN NEDEN AĞLADI? SARIGÜL'LE BAYKAL'I HANGİ GAZETECİ UZLAŞTIRDI?

Gazeteci Barış Yarkadaş, ilk kitabı 'Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür'de, yakın tarihin gölgede kalan siyasi anektodlarını birinci ağızdan tanıklıklarla anlattı. 272 sayfalık kitapta, Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevine gireceğini nasıl öğrendiği, ilk tepkisi ve ardından yaşanan siyasal süreç anlatıldı.


Tayyip Erdoğan'ın, RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile yaşadığı bir problemin ardından ağladığını da yazan Yarkadaş, "Amacım başbakanın insan yönünü de ortaya koymak" dedi.


Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cezaevine gireceğini Topkapı’da bir açılışta onlarca kamera önünde söyleyen gazeteci Yarkadaş, o gün neler yaşadığını da gözlemleriyle anlattı. Kitapta, Erdoğan'ın kendisini cezaevinde ziyaret eden bir siyaseçiye, "Bana haksızlık yapılıyor" sözlerine de yer verildi. Aynı yazıda, siyasetçinin cezaevindeki Erdoğan'ı 'nelson Mandela'ya benzettiği de aktarıldı.



KARAOĞLAN'IN BİLİNMEYEN ÖYKÜSÜ


Babil Yayınları'ndan cuma günü  piyasaya çıkacak olan  kitapta, DSP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit'le ilgili hiç bilinmeyen bir ayrıntı da anlatıldı. Ecevit'in 'Karaoğlan' lakabını nasıl aldığını yazan Yarkadaş, bu ilginç öyküyü birinci ağızdan anlatımlarla kaleme aldı.


SARIGÜL'LE BAYKAL'I KİM UZLAŞTIRDI?


Gazeteci Yarkadaş, Türk siyasetinin iki önemli figürü olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında bugüne dek hiçbir yerde yayımlanmamış ilginç bir pazarlığı da yazdı. Baykal ve Sarıgül'ü uzlaştıranın bir gazeteci olduğunu yazan Yarkadaş, kitapta bununla ilgili ayrıntılara yer verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin