Başbakan Erdoğan'ın ziyareti Alman basınında!

Başbakan Erdoğan'ın Berlin ziyareti, Alman basınında geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'ın ziyareti Alman basınında!

"Der Tagesspiegel" gazetesi, manşetten verdiği haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlintemaslarında söylediği “AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var" sözlerini başlığa çıkardı. Gazetenin haber-yorumunda Erdoğan’ın kendinden emin ve kararlı duruşuyla dikkat çektiği vurgulanırken, şu ifadelere yer verildi:



“Ekonomik kriz, yolsuzluk, polis şiddeti. Bitkin bir Başbakan bekleyenler yanıldı. Erdoğan, Berlinziyaretinde kendinden emin ve kararlı görüntüsüyle etkiledi. Taraftarlarına ümit verirken, karşıtlarını korkuttu.”



DİE WELT



Erdoğan'ın ziyareti "Die Welt" gazetesinde de geniş şekilde yer aldı. Haberi manşetten veren gazete,Başbakan Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ortak basın toplantısından fotoğraf kullandığı habere "Boş ellerle” başlığını attı. 



Die Welt, Erdoğan’ın “21'inci yüzyılın tarihini Türkiyesiz şekillendirmek imkansızdır" sözünü öne çıkarırken, Başbakan Erdoğan’ın AB’nin Türkiye’ye olan ihtiyacını vurguladığını, ancak Merkel’in bugüne kadarki çizgisini koruduğunu, müzakere sürecinin “ucu açık” olduğunu tekrarladığını kaydetti. Gazetenin haberinde, “Erdoğan’ın karizmasına karşı Merkel’in bağışıklığı var” ifadesini kullanıldı.



FRANKFURTER RUNDSCHAU



"Frankfurter Rundschau" gazetesi de manşetten gördüğü haberinde "Asimilasyonun ötesinde" başlığını kullanarak, Başbakan Erdoğan'ın Merkel ile görüşmesinin ardından Türk göçmenlerin uyumu ve  asimilasyon tartışması hakkındaki açıklamalarına yer verdi.



Başbakan Erdoğan’ın Türk göçmenlerin Almanya’ya uyum sağlamalarını istediğini ancak asimilasyonun bambaşka bir şey olduğunu anlattığına işaret eden gazete, Erdoğan’ın “Biz bu konuda zaten Şansölye ile aynı düşünüyoruz. Bir problem söz konusu değil'' sözlerine yer verdi.



SÜDDEUTSCHE ZEİTUNG  



"Süddeutsche Zeitung" gazetesinin "Mesafeyi Koruyan Arkadaşlar" başlığını kullandığı manşet haberinde, Başbakan Erdoğan'ın Berlin ziyaretinin kolay olmadığı kaydedildi. Haberde Erdoğan’ın “21'inci yüzyılın tarihini Türkiyesiz şekillendirmek imkansızdır” sözüne dikkat çekilirken, Merkel’in Türkiye’nin AB üyelik sürecinin ucu açık olduğu ifadelerine yer verildi. Gazetedeki yorumda ise Berlin’de Erdoğan’dan “daha sakin” ve “özeleştiri içeren” bir konuşma beklendiği ancak bunun olmadığı iddia edildi.



FRANKFURTER ALLGEMEİNE



"Frankfurter Allgemeine" gazetesi manşet haberinde "Erdoğan Almanya'da yaşayan Türkleri entegre olmaya çağırıyor” başlığını kullanarak, Başbakan’ın uyum çabalarına destek açıkladığını, Merkel’in de uyumun “iki yönlü bir süreç” olduğunu vurguladığını kaydetti.  



Haberde, Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’nin büyük bir mülteci akınıyla karşı karşıya kaldığı vurgulanırken,  Alman hükümetinin bu konuda mali desteği artırma imkanlarını gözden geçireceği bildirildi. Gazetenin haberinde,  Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ile Kalkınma Bakanı Gerd Müller’in yakında Türkiye’deki mülteci kamplarını ziyaret edeceği kaydedildi. 



" Başbakan Berlin'de: Erdoğan'ın iki yüzü" başlığını kullanan "Spiegel Online" ise Erdoğan’ın Angela Merkel'in yanında kibar, her zamanki gibi kendinden emin olduğunu ancak ülkesindeki iç politika sorunlarını sakladığını öne sürdü. Spiegel Online, Erdoğan’ın Berlin ziyaretinde asıl olarak, Almanya'da yüzbinlerce seçmene odaklandığı iddia etti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin