Başbakan Davutoğlu'nun Hrant Dink'in ölüm yıldönümüyle ilgili taziye mesajını nasıl değerlendirdi?

Medyatava, Aydın Engin'e sordu!

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Davutoğlu'nun Hrant Dink'in ölüm yıldönümüyle ilgili taziye mesajını nasıl değerlendirdi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Agos gazetesi Genel yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilişinin 8. yıldönümünde bir taziye mesajı yayınladı.



Davutoğlu, taziye mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Acılara ortak olmak, yaraları sarmak ve tekrar dostluklar kurabilmek arzumuz samimidir" ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet yazarı Aydın Engin, geçtiğimiz yıl "Affedersiniz bana Ermeni bile dediler" sözüyle tepki toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından, Başbakan Davutoğlu'nun dostluk ve barış vurgusu yapan taziye mesajını Medyatava'ya değerlendirdi.



MT: Başbakan Davutoğlu'nun Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilişinin 8. yıldönümü nedeniyle yayınladığı taziye mesajını nasıl yorumluyorsunuz?



Aydın Engin: Davutoğlu'nun açıklamasını olumlu buluyorum ve herhangi bir önyargım yok. Yalnız bunun sadece kuru bir dilek ve mesajdan ibaret olmamasının da çok önemli olduğunu düşünüyorum. 24 Nisan gibi 1915 açısından sembol değeri taşıyan bir yıldönümününün yıllarca 18 Mart'ta kutlanan Çanakkale Zaferi'ne kaydırılarak 24 Nisan'a alınması, bu mesajdaki iyi niyetle çelişiyor. Dolayısıyla bu mesajın devamının gelmesi lazım. Bunu da atacakları adımlarla göreceğiz.



Geçen yıl Erdoğan'ın yayınladığı taziye mesajına baktığımızda, bugün Davutoğlu'nun açıklamalarından çok daha geri bir mesaj görmekteyiz. Bir eşitleme kaygısı, karşılıklı acılar gibi cümleler vardı o mesajda. Ama daha önemlisi, bir kaç ay sonra "Affedersiniz Ermeniler" gibi cümleleri de aynı zât kurdu. O nedenle Davutoğlu'nun açıklamasını karşılaştırmak bile istemiyorum. Dolayısıyla bugün yapılan açıklamanın da devamını görmemiz ve atılacak adımları gözlemlememiz lazım.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin