Baransu ailesi Kenya'da bunu yaptı

6 aydır cezaevinde yatan gazeteci Mehmet Baransu ve eşi, Afrika'da hayata geçen kampanyaya katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Baransu ailesi Kenya'da bunu yaptı

Başta Afrika olmak üzere dünyanın 19 ülkesinde temiz içme suyu sağlamak için 'Su Projeleri' yürüten Kimse Yok Mu Derneği, Afrika bölgesinde bulunan Kenya’nın Kilifi kırsalında tutuklu gazeteci Mehmet Baransu ve eşi Nesibe Baransu adına su kuyusu açtı.



Kilifi köyü muhtarı, "Türkiye’den insanlar bizlere bedava su kuyusu açtıkları için çok mutluyuz. Tek korkum, bu insanların buralardan gittikten sonra böyle güzel şeylerin devam etmeyeceği" diye konuştu. Orada yaşamını sürdüren bir köylü ise, "Uzaktan su getiriyorduk. Getirdiğimiz yerdeki su çok iyi değildi. Su kuyusu açıldıktan sonra kilometrelerce uzaklarda su aramaya gerek kalmadı, şimdi çok mutluyuz" diyerek açılan kuyunun önemini vurguladı.



Baransu ailesi Kenya'da bunu yaptı



İlk defa akan suyu gören çocuklar, kuyunun başına geçip ellerini ve ayaklarını yıkayarak mutluluk gösterileri yaptı.



Kimse Yok Mu'nun Kenya'daki su kuyularının açılışını gerçekleştiren görevli bölgedeki çalışmalarını şu sözlerle dile getirdi: "Sadece Kenya'da 127 kuyu açtık ve bu Pazar günü 15 kuyu daha teslim edeceğiz. Burada Mehmet Baransu ve ailesi adına, Kilifi'de bir kuyu açtık. Civarda yüzlerce insan yaşıyor. Kenya'da en büyük problem temiz içme suyu. İnsanlar burada kilometrelerce yol gidiyorlar su alabilmek için. Biz bunu engellemek için, burada su kuyuları açıyoruz. Gelen talepleri değerlendiriyoruz ve ihtiyaca göre su kuyusu açıyoruz" diye konuştu.



Baransu ailesi Kenya'da bunu yaptı - Resim : 2



Açılan su kuyuları ile yüzlerce ailenin temiz içme suyuna kavuştuğunu belirten Kenya Kırsal Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Hap Omaly, "Yaptığımız testlerde suların saflık, arsenik, mineral ve diğer kimyasal seviyelerinin Kenya standartlarının üstünde olduğunu tespit ettik. Açılan su kuyusu hem kapasitesi hem de değerleri ile günde yüzlerce, binlerce kişinin temiz suya kavuştuğunu gösteriyor" dedi.



Omaly, "Ülkemize olan ilginiz ve açtığınız su kuyuları için size minnettarız. Bu güzel alakanız ve desteğiniz iki ülke arasındaki güzel ilişkilerin inşa edileceğinin en güzel delilidir" dedi.



Baransu ailesi Kenya'da bunu yaptı - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin