Bakanlık TV baskınını kabul etmiyor

Dışişleri Bakanlığı, Rusya polisinin Kırım Tatar televizyonu ATR'ye düzenlediği baskının ardından bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık TV baskınını kabul etmiyor

Dışişleri Bakanlığı, Rusya polisinin Kırım Tatar televizyonu ATR'ye düzenlediği baskını "basın özgürlüğüne yönelik, hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan ciddi bir müdahale ve ihlal" olarak niteledi.



Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde, Akmescit'te kain ATR Kırım Tatar Televizyon Kanalı'nın merkezinde 26 Ocak 2015 tarihinde güvenlik güçlerince yedi saat gibi uzun bir süreyle yapılan aramayı ve ATR'ye ait teknik donanıma el konulmasını basın özgürlüğüne yönelik, hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan ciddi bir müdahale ve ihlal olarak değerlendiriyoruz" denildi.



Açıklamada, Kırım'da Tatar toplumuna yönelik yayın yapan tek televizyon kanalı olan ATR'nin baskıya ve sindirmeye maruz kalmaksızın yayın hayatına özgürce devam etmesinin, Kırım'ın yerli halkı olan soydaşların haber alma hürriyeti açısından temel bir hak olduğu kaydedildi.



Türkiye'nin, görüşlerini her zaman demokratik yollardan ifade etmiş Kırım Tatar soydaşların haklarını her platformda savunmayı ve durumlarını yakından takip etmeyi sürdüreceği belirtildi.



ATR Televizyonu'nun Genel Müdürü Elzara İslamova, televizyonun 26 Şubat 2014'te yapılan miting sırasında iki kişinin ölümü ile ilgili açılan dava kapsamında arandığını bildirmişti. Akmescit'te 26 Şubat 2014'te Kırım Tatarları Rusya'ya bağlanmayı protesto için parlamento önünde miting yapmıştı. Rusya yanlıları da aynı yerde ve aynı zamanda miting yaparak Rusya'ya bağlanma konusundaki referandumu desteklemişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin