Bakanlık sitesine siber saldırı!

İngiltere Çevre ve Gıda Bakanlığı resmi internet sayfası siber saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık sitesine siber saldırı!

İngiltere Çevre ve Gıda Bakanlığı (Defra) resmi internet sayfası, kendilerini "Fas İslam Birliği Postası (MIUM)" olarak adlandıran bir grubun siber saldırısına uğradı.



Defra'nın internet sitesine Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in fotoğrafı konularak, İngiltere'nin 2003 yılında Irak'ın işgalindeki rolü eleştirildi. Siteye konulan fotoğraf ve mesaj bu sabah yerel saatle 07.00'de farkedildi. 



Mesajda, "İngiliz hükümetine Saddam Hüseyin'le birlikte ne yaptığının unutulmayacağını hatırlatma vakti geldi. Irak'tan vazgeçmemeye ve herşeyi feda etmeye hazırız. Olacaklar için tetikte olun" ifadeleri yer aldı.



Konuya ilişkin Defra'dan yapılan açıklamada ise, internet sitesinde yaklaşık 2 saat kadar duran fotoğraf ve mesajdan yetkililerin haberdar oldukları belirtildi ancak mesaja ilişkin şimdilik yorum yapılmayacağı kaydedildi.



İngiltere Irak'ın 2003'teki işgalinde, ABD ile birlikte önemli rol oynamıştı. İngiltere'de, Irak savaşına ilişkin 2010 yılında kamuoyuna açık soruşturma yürütülmüştü. Soruşturma çerçevesinde dönemin Dışişleri Bakanı Jack Straw, "Irak savaşının hayatının en zor kararı olduğunu" söylemişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin