AYM'den havuz medyasını zora sokacak karar!

Anayasa Mahkemesi’nin, TMSF’nin 'geriye dönük' işlettiği 20 yıllık zaman aşımı süresini 10 yıla düşüren kararı, Fon’un 2011’den sonrası operasyonlarını riske soktu.

Google Haberlere Abone ol
AYM'den havuz medyasını zora sokacak karar!

Bankacılık Kanunu'yla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) lehine getirilen kıyak düzenlemenin en önemli bölümü Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) döndü. 



Taraf'tan Adnan Keskin'in haberine göre Anayasa Mahkemesi'nin, TMSF'nin 'geriye dönük' işlettiği 20 yıllık zaman aşımı süresini 10 yıla düşüren kararı, Fon'un 2011'den sonra gerçekleştirdiği operasyonları riske soktu. Bu tarihten sonra yapılan el koyma işlemleri ve açılan davalar, tartışmalı hale geldi. Bu perasyonların başında ise geçen yıl gerçekleştirilen Çukurova Grubu'na yönelik operasyon geliyor. Söz konusu operasyon kapsamında Cavit Çağlar'ın İnterbank'tan kaynaklanan borçları nedeniyle Çukurova Grubu’na ait BMC şirketi ile medya şirketlerine el konulmuştu. Söz konusu şirketler, Ethem Sancak'a ihalesiz olarak satıldı. AYM’nin kararının ardından, bu satışlar da tartışmalı hale geldi.



AYM, Fon’un kanundan kaynaklı takip ve alacakları için belirlenen 20 yıllık zaman aşımı süresinin, geçmişe de yürütülebileceğine ilişkin düzenlemeyi iptal etti. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin