Aydın Engin'den Yeni Şafak yazarına tepki: İyi ki yazılarını okumuyorum

Cumhuriyet yazarı Aydın Engin, Yeni Şafak yazarının Twitter'daki yorumlarına sert yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Engin'den Yeni Şafak yazarına tepki: İyi ki yazılarını okumuyorum

Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin bugünkü yazısında, 'Erasmus Piçleri' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında, Avrupa Komisyonu, uluslararası öğrenci değiş tokuş programı olarak bilinen Erasmus projesiyle ilgili, Hürriyet gazetesinin haberinden alıntı yaptı ve projenin olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade etti.



Aydın Engin yazısının son bölümünde, Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'ın Twitter'dan Erasmus projesiyle ilgili yazdığı mesajlara sert tepki gösterdi. Yusuf Kaplan'ın yazılarını daha önce okumadığını belirten Cumhuriyet yazarı, "İyi ki 'okunacak yazarlar listem'in dışında kalmış" dedi.



Kaplan'ın yazdığı tweetleri okuyucularıyla paylaşan Engin, "Erasmus projesi üstüne attığı tweet’leri okumadıysanız size de sunayım" dedi ve Kaplan'ın mesajlarını yazısına ekledi.



Kaplan twitter'daki mesajında, 'Erasmus, rezalet bir iş demiştim: Erasmus bursu alan öğrenciler arasındaki gayr-ı meşru ilişkiden 1 milyon (!) çocuk doğmuş! Skandal bu! 

Erasmus projesi, eğitim projesi değil, yozlaşma, cinselliği putlaştırma, cinsellik peşinde koşturan ahmaklar sürüsü yetiştirme projesidir! 

‘Erasmus kuşağı’ geliyor! Ülkesine, insanına, ruh köklerine yabanlaşmış, mankurtlaşmış ve ‘ahmaklaştırılan’ bir kuşak icat ediyorlar!”  
ifadelerini kullanmıştı.



Aydın Engin, Yeni Şafak yazarının bu sözlerine isyan etti ve "Bu kafaya göre Erasmus programı bir eğitim, gençlerin ufkunu genişletme projesi değil, bir tür kerhane" yorumunda bulundu.



İşte, Engin'in o yazısı: 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin