Aydın Engin'den 'suikast' açıklaması: Murat da ben de...

Cumhuriyet yazarı, Murat Belge ve kendisine yönelik yapılan suikast ihbarını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Engin'den 'suikast' açıklaması: Murat da ben de...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın EnginT24’e bırakılan el yazılı bir notla, kendisi ve gazeteci Murat Belge'ye yönelik yapılan suikast ihbarını bugünkü yazısına taşıdı. 



T24'e bırakılan nottan, akademisyen ve Taraf gazetesi başyazarı Prof. Dr. Murat Belge ile gazeteci Aydın Engin’e suikast ihbarı çıkmıştı. T24 binasına kapı altından atılan zarfın içinden çıkan notta yer alan; “Aydın Engin ve Murat Belge için karar alınmıştır ve şahıslar vazifelendirilmiştir. Tarih bilare bildirilecektir. Ben bir vatansever olarak bunu çok yanlış buluyorum. Arzederim. Not: Şahıslara temiz alet verecekler" ifadeleri tedirginlik yarattı. Suikast ihbarını barındıran zarfın üzerine mavi tükenmez kalemle “Bir vatansever Sayın Bay Aydın Engin” sözleri büyük tedirginlik yaratmıştı.



Cumhuriyet yazarı Aydın Engin, meslektaşı Murat Belge ve kendisine yönelik yapılan 'suikast ihbarıyla' ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Engin yazısında, 'İlk soru “Bu tehdit ve bu uyarı ne kadar ciddi olabilir” ya da “Ciddi olabilir mi” idi' dedi ve 70'li yıllarda bu tarz olayları fazla ciddiye almadığını, ancak ciddi olmasa bile ciddiye alınması gerektiğini deneyerek ve yaşayarak öğrendiğini belirtti. Aydın Engin Hrant Dink'in ölümünden sonra, 'Devlet “bitişik koruma altında yaşamam” gerektiğine karar verdi' dedi ve "Yani elbette ben de Murat da ciddiye alacağız" ifadelerine yer verdi.



İşte, Engin'in o yazısı: 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin