Avrupa bu fotoğrafı konuşuyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında yapılan seçimlerde oluşan Divan ve katip üyelerinin kadınlardan oluşması, Avrupa’da da yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa bu fotoğrafı konuşuyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Salı günü gerçekleştirdiği Nisan Ayı Meclis Toplantısı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. 2019-2024 yıllarında görev alacak olan Meclis Toplantısı’nda, meclis divan ve katip üyelerinin seçimi gizli oylama ile yapıldı. Yapılan seçimlerde ise, Ayşe Özdemir, Yasemin Gürsoy, Semra Yücel, Fatma Tabak ve Hatice Kurban divan ve katip üyeliklerine seçildi. Buna göre meclis divanında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte 6 kadın yer almıştı.



Bu seçim sonuçları sonrasında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da etiketlendiği Avrupa Kadın Lobisi’nin sosyal medya paylaşımında, “Aydın ilinin seçilmiş belediye başkanı, kadınların belediyede yüksek temsil edilmesinin yolunu açtı” şeklinde İngilizce olarak paylaşıldı. (The elected mayor of Aydın province paved the way for high representation of women in the Municipality).



 




@OZLEM_CERCIOGLU, The elected mayor of Aydın province paved the way for high representation of women in the Municipality  https://t.co/HTupXX43hb


— Avrupa Kadın Lobisi -Türkiye / EWL-Turkey (@AvrupaKadinTR) 17 Nisan 2019


Bu paylaşıma yanıt veren Başkan Çerçioğlu da, (Thank you very much. I will keep on working for further representation of women in all areas at all times with your valuable support.) Çok teşekkür ederim. Değerli desteğinizle, kadınların her zaman her alanda daha fazla temsil edilmesi için çalışmaya devam edeceğim” yanıtını verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin