Avni Amca seyirciyle buluştu

Kısa filmin galası dün akşam gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Avni Amca seyirciyle buluştu

Hikayesini gerçek bir olaydan alan, Çiğdem Topaloğlu’nun yazıp yönettiği Avni Amca adlı kısa film, Yaşlılar Haftası’na denk gelen 22 Mart 2013 Cuma günü, Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılan gala gösterimi ile seyirciyle buluştu. Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin ana sponsorluğunu üstlendiği filme Kadıköy Belediyesi mekan sponsoru olarak destek veriyor. 



Gençlerin aile büyükleri ile katıldıkları, yoğun ilgi gören gala sırasında fuayede yapılan düzenlemeler de dikkat çekti. 



Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu, yaşlıların hayatını kolaylaştıran ürünler sunan bir marka olarak Avni Amca filmine destek verdiklerini belirterek şunları söyledi: 

 

“Avni Amca sponsorluğu bizim için çok anlamlı. Yaşlıların günlük yaşamlarında karşılaştıkları güçlüklerden hareketle ürünlerimizin bazı fonksiyon ve özelliklerinin en çok onların hayatını kolaylaştırabileceğini görebiliyoruz. Derin dondurucusu altta buzdolabı, çamaşır asma toplama derdini ortadan kaldıran kurutma makinesi, gaz emniyetli ocak gibi ürünlerimizle   yaşlıların hayatına değer katarken bize, bir kez daha sevgimizi ifade etme şansı tanıyan bu projede yer almaktan mutluyuz.”

 

“Hiç bir şey göründüğü kadar değildir...” sloganı ile gösterime giren filmde Toron Karacaoğlu, Zerrin Nişancı, Beyza Şekerci, Elif Atakan, Canan Okan ve Coşkun Özmeriç gibi isimler rol alıyor.Oyunculardan Beyza Şekerci'nin moderatörlüğünü üstlendiği gecede, kalemiyle yıllara meydan okuyan gazeteci, mimar ve yazar büyük usta Aydın Boysan samimi sohbeti ile büyük renk kattı.

   

Avni Amca metropol yaşamının, en sevdiklerimize bile zaman ayırmayı eziyet olarak görmemize neden olan hızlı ve insanı tüketen temposuna vurgu yapıyor. Film izleyiciyi önyargıları ile yüzleştirirken, “Sevdiklerime yeterince zaman ayırabiliyor muyum?” sorusu üzerinden bir vicdan muhasebesinin yolunu açıyor.

 

Yapımcılığını Lavanta Film’in üstlendiği Avni Amca, önümüzdeki dönemde uluslararası festivallere de katılacak. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin