Atilla Dorsay'dan 3 yeni kitap

Sayım Çınar'ın kitap dolu bavulunda bu hafta 5 yeni kitap var. Çınar ayrıca sinema yazarı Atilla Dorsay'ın çok yakında piyasaya çıkacak 3 yeni kitabının da müjdesini veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Atilla Dorsay'dan 3 yeni kitap

SAYIM’IN BAVULU



sayimc@superonline.com



Geçen hafta sevgili dostum Atilla Dorsay’la Denzel Washington’un Uçuş filmini izlemek için buluştuk. Hem heyecanı bol, güzel bir film izledik hem de Dorsay’ın yeni projelerini konuştuk.



Antalya'da açılan “Dorsay'ın Objektifinden Türkan Şoray” sergisi Ocak ayında İstanbul'da Türker İnanoğlu'nun Beyoğlu'ndaki TÜRVAK- Sinema Müzesi'nde açılacak. Ayrıca Antalya'da basılamayan Türkan Sultan'a Armağan albüm-kitap da aynı zamanda TÜRVAK tarafından basılmış olarak çıkacak; 100 Şoray portresi ve 18 ünlü kişiden yepyeni Şoray yorumlarıyla...



Atilla Dorsay'ın bizzat resimlerini çektiği 100 Yeşilçam ünlüsü ve haklarında yazdığı deneme tarzı özgün yazılar içeren albüm-kitabı ise Yeşilçam'dan Yüz Portre adıyla Horizon yayınlarından çıkacak. Dorsay ayrıca günümüz İstanbul'unun büyük değişimi üzerine İstanbul, Nereye? kitabını da yayına hazırlıyor. Kitap yazarın son yıllarda İstanbul üzerine yazdıklarına günümüzden kapsamlı bir bakışı da ekleyecek.



Haftanın kitaplarına gelince;



Hiçbir Şeyin Sonu Değil, Henüz Başlıyoruz



Onİkinci Bilgi-Karar Verme Zamanı/ James Redfield/Altın Kitaplar



Çok satanlar listelerini altüst eden Dokuz Kehanet’in yazarı James Redfield “Kutsal Kehanet” serisine devam ediyor. Serinin 4. kitabı Onİkinci Bilgi yeni bir hayat için hala bir şansın olduğuna işaret ediyor. Kutsal kehanetin eskiden kalma, orijinal, tamamlayıcı belgesi Peru’da bulunur. Belgenin parçaları dünyanın her yerinde ortaya çıkmaktadır. Bu gizemli belgenin parçalarını ele geçiren iki dost, içerdiği anlamı çözebilmek amacıyla mesajın tamamını bulmak için bir araştırmaya girişirler. Tek bildikleri şey, ruhani, güçlü yeni yaşamı keşfetmeleri için bu gizemli belgenin çok önemli olduğudur. Ve tırmanan korkuyu, dünyadaki artan çatışmayı durdurmak için parçaların bir araya gelmesi gerekmektedir. On İkinci Bilgi okuyucusunu ruhani bütünleşme serisinin deneyimsel keşfine katıyor.



Anlatılan Senin Hikayendir..



Kapital’in İzinde/Nail Satlıgan, Sungur Savran ve E. Ahmet Tonak/Yordam Kitap



Bu kitap, Marx'ın kapitalist üretim tarzına ilişkin analizini eleştiren yaklaşımlara açıklık getirirken, Marksist tezleri günümüzün dünyasının yenilikleri karşısında sınıyor.Entelektüel hayatları boyunca, Karl Marx’ın büyük eseri “Kapital”'den hareketle içinde yaşadığımız dünyayıkavramaya çaba gösteren Satlıgan, Savran ve Tonak, büyük bir titizlikle hazırladıkları kitap hakkında “Umuyoruz ki, bu kitapta yer alan bazı yazılar, Marx’ın analizini, onun yöntemini uygulayarak ileri taşımada birer halka rolü oynayabilir. Bu kitapta yer alan Marx’ın ele almayı planladığı, ama ömrü vefa etmediği için giremediği iki önemli alana, devlet ve uluslar arası ticaret konularına giren çalışmalar, emek-değer teorisinin uygulanma alanının sınırlarını genişletme çabaları olarak görülebilir” diyor.



Mozart dinliyor olabilirsiniz; fakat onu tanımıyorsunuz!



Mozart-Bir Yaşam Öyküsü/ Aydın Büke/Can Yayınları



Tüm zamanların en kusursuz ve başarılı bestelerini yapmış “Mozart”ı anlatan bir Biyografi kitabı çıktı. Aydın Büke’ye kocaman bir teşekkür. Zeka artırıcı müzikler yapan “Mozart”ın hayatın okumaya ne dersiniz? Daha 6 yaşında ilk defa gördüğü notaları yanlışsız çalabiliyordu. 35 yıllık yaşamında olağanüstü besteler üretti, soluk almadan çalıştı. Çevresinde bulunanlara günde onlarca defa, kendisini sevip sevmediklerini sorar, şaka için bile olsa cevap olumsuz olursa derin bir korkuya kapılır ve hemen gözleri dolardı. Hep çocuk kaldı. Yaşamını mektuplara sığdıracak kadar çok yazdı. Çok başarılı oldu, hep ânı yaşadı, çok kazandı, çok kaybetti, borçlu olarak öldü. Yaşamı yarım kaldı, yaş 35, yolun sonuydu, ortası değil... Dünyaca ünlü müzisyenleri “gerçekten” tanıyor muyuz?



Huysuz bir komşu ve tuhaf olaylar!



Ağaçtaki Ev/ Bianca Pitzorno/GünışığıKitaplığı



Sosyal sorunları masalsı bir mizahla ele alan, İtalyan çocuk edebiyatının sıra dışı yazarı Bianca Pitzorno ilk kez Türkçe’de. Biri çocuk diğeri yetişkin iki insanın şehirden uzak ama sevdiklerine yakın yeni bir yaşam kurmalarını işleyen roman, apartmanlara tıkılı yaşamaktan, şehirlerin gürültüsünden bıkıp usanan günümüz insanına, büyülü gerçekçi bir masal anlatıyor. Farklı canlıların bir arada yaşamasını karikatürize eden Pitzorno, insanın doğayı değiştirici özelliğine vurgu yapıyor. Hayvanların uyum sağlama yetileriyle, insanların bulundukları ortamları uyarlayıcı yönleri arasında mizah dolu bir zıtlık yaratan kitapta, uçan köpekler, konuşan kediler, miyavlayan bebekler, etobur bitkiler, usta sanatçı Quentin Blake’in neşeli desenleriyle canlanıyor.



Heyecanla yola çıkan yaşlı hanım



Yaşlı Kadın ve Papağan/Virginia Woolf/Çeviren: Tunç Tayanç/Resimleyen: Mustafa Delioğlu/Yapı Kredi Yayınları



İngiliz edebiyatının en önemli kadın yazarlarından Virginia Woolf, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Yaşlı Kadın ve Papağanadlı çocuk romanında Bayan Gage ve papağanının gizemli hikayesini anlatıyor. Yaşlı Bayan Gage, köpeğiyle birlikte yoksul bir hayat sürüyordu. Günlerden bir gün kapısını çalan postacı bir mektup getirdi. Bayan Gage’in kardeşi ölmüş, her şeyini ona miras bırakmıştı. Heyecanla yola çıkan yaşlı hanım, mirası almak için kardeşinin yaşadığı kasabaya varınca onun kendisine beklenmedik bir şey daha bıraktığını öğrendi: Kül rengi bir papağan! Fakat bilmediği bir şey vardı. Bu sıradan bir papağan değil, Bayan Gage’in hayatını değiştirecek bazı sırları bilen çok özel bir kuştu!








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin