'Asla Pes Etmeyenler Kulübü’ koleksiyon kitabı ile eğitim desteği!

'Asla Pes Etmeyenler Kulübü Koleksiyon Kitabı’ 15 ünlü ismin hikâyeleri ile gençlere ilham veriyor.

Google Haberlere Abone ol
'Asla Pes Etmeyenler Kulübü’ koleksiyon kitabı ile eğitim desteği!

Sanofi ve Türk Eğitim Vakfı, önemli bir projeye imza attı. Asla pes etmeyen nesillerin yetişmesi amacıyla hayata geçirilen ‘Asla Pes Etmeyenler Kulübü’nün ve Kulübün ilk 15 gönüllü ünlü üyesinin hikâyelerinin anlatıldığı kitabın tanıtım toplantısı 5 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirildi. Hayat yolculuğunda karşılaşılan zorluklara karşı ‘Asla Pes Etmeyin’ mesajı veren kulüp ve kulübün koleksiyon kitabı tanıtım toplantısına çok sayıda ünlü isim katıldı. Kitabın satışından elde edilecek gelir, Türk Eğitim Vakfı aracılığıyla gençlerin eğitimine aktarılacak.



Yıllardır sahiplendiği ‘Asla Pes Etme’ sloganı ile Pharmaton şimdi de topluma fayda sağlayacak bir sosyal sorumluluk projesi ile karşımızda... Pharmaton, çeşitli zorluklarla karşılaşmalarına rağmen azim ve kararlılıkla yılmadan amaçlarının peşinden koşarak başarıya ulaşmış isimlerle ‘Asla Pes Etmeyenler Kulübü’nü kurdu. Kulübün ilk faaliyeti olarak ise 15 ünlü ismin başarı ve yılmadan çalışma hikâyeleri deneyimli gazeteci Ali Deniz Uslu tarafından kitaplaştırıldı. Kitabın satışından elde edilecek gelir ile Türk Eğitim Vakfı (TEV) aracılığıyla gençlerin eğitimine burs desteği sağlanacak.



Kulübün ve kitabın tanıtım toplantısında ünlü gazeteci Ayşe Arman moderatör olarak görev aldı. ‘Asla Pes Etmeyenler Kulübü’nün gönüllü ünlülerinden biri olan Ayşe Arman, Sanofi ve TEV’in sözcülüğünün yanı sıra sorularıyla kulüp üyesi diğer ünlülerle de sohbet etti.



Ünlü isimlerden ilham verecek ‘Asla Pes Etme’me hikâyeleri



‘Asla Pes Etmeyenler Kulübü’nün koleksiyon kitabında; lezzet kaşifi Arda Türkmen, röportajlarıyla fenomen olan ünlü gazeteci Ayşe Arman, yeni nesil hikâye anlatıcısı Azra Kohen, Türkiye’de halka ilişkilerin temellerini atan duayen Betûl Mardin, dünya starlarının tercihi olan tasarımcı Bünyamin Aydın, düşünen spor dergisi Socrates’in Yayın Yönetmeni Caner Eler, milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Basketbol A Milli Takımı eski Baş Antrenörü Çetin Yılmaz, NASA’ya kabul edilmiş olan ilk Türk bilim insanı Prof. Dr. Feryal Özel, gönüllere taht kuran müzisyen Fuat Güner, dokunduğunu güzelleştiren ve büyüten girişimci iş kadını Gamze Cizreli, Türkiye’nin FIFA kokartlı ilk kadın hakemi ve ilk kadın antrenörü Doç. Dr. Lale Orta, kurgusal fotoğrafın Türkiye’deki önemli isimlerinden Mehmet Turgut, yaptığı filmlerle dikkat çeken yönetmen Ömer Faruk Sorak ile yazar, gazeteci ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan yer aldı.



İşimizin odağında insan var



Sanofi Tüketici Sağlığı Genel Müdürü Kağan Keklik, hayatta karşılaşılan zorluklara rağmen ‘Asla Pes Etmemek’ gerektiğini ifade etti. “Hayatın hangi noktasında olursanız olun, hangi işi yaparsanız yapın, pes etmemek herkesi güçlü ve başarılı kılar. Biz, ‘Asla Pes Etme’ ilkesinden yola çıkarak asla pes etmeyenlerin, hepimize ilham kaynağı olacak hikâyelerini bu kulüpte ve kitapta bir araya getirdik. Asla Pes Etmeyenler Kulübü’nü, toplumun her kesimini kucaklayarak geliştirmeye ve bu sayede asla pes etmeyen yeni nesillerin yetişmesine destek olmaya çalışacağız” diye konuştu.



Sanofi olarak sorumluluğu çok yüksek bir sektörde çalıştıklarını vurgulayan Keklik, “Tüm çalışmalarımızın merkezinde hep insan var ve insanların sağlıklı, mutlu ve tabii ki başarılı olabilmesi temel amacımız. Biz Sanofi ailesi olarak tüm iş yapış biçimlerimizi bu çerçeveye oturtuyor ve kaliteli yaşamlar için çalışıyoruz. Sanofi’de bizler, sağlık yolculuğunda iyi bir yol arkadaşı olarak sağladığımız çözümlerle daha sağlıklı bir yaşam için bilimsel yenilikleri tedavi çözümlerine dönüştürerek hayata güç katıyoruz” dedi.



Amacımız, ‘Asla Pes Etmeyen’ nesiller yetiştirmektir



Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü M. Yıldız Günay, bu kadar önemli bir projenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. “Bir gencin gülümsemesi, tüm mutluluklara bedeldir” diyen Günay, “Asla Pes Etmeyenler Kulübü” ve Koleksiyon Kitabı ile zorlu hayat karşısında asla vazgeçmemenin, hep mücadele etmenin önemine bir kez daha vurgu yapıldığını belirtti. Bu kitap, biraz da bu hikâyelerin, bu seslerin ete kemiğe bürünmesi, kalıcı hale gelmesi anlamını taşıyor. Cesaretin ve azmin hikâyelerini paylaşmak için bir yol. Başkası için bir şeyler yapabilmenin verdiği huzurun, sizi içine çekeceği bir araç. Sözü hayal kuran, inanan ve asla pes etmeyenlere bırakan bu projenin bir parçası olmak, gençlerin hayatına dokunup onların yaşamlarında gözle görülür değişimlere neden olmak çok önemli” diye konuştu.



TEV’in 50 yıldır, gençlerin yaşamlarına bir ışık olduğunu ifade eden Günay, şunları söyledi: “50 yıl çok uzun bir zaman, bu süreçte hem toplumsal hem bireysel olarak zor dönemlerden geçtik. Ama emek verdiğimiz, eğitimine destek olduğumuz gençler, kendilerine duyulan güveni geçen yıllar içinde her zaman haklı çıkardılar. İmkânları asgari ölçüdeyken, şartları ne olursa olsun eğitimlerine dört elle sarıldılar ve başardılar. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.”



Asla pes etmeyen ünlüler gönüllü olarak bir araya geldi



Asla Pes Etmeyenler Kulübü, alanlarında çok başarılı olan ve bu başarıya zorluklarla mücadele ederek ulaşmış isimlerin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş bir kulüp. Projede tüm ünlüler sosyal sorumluluk kapsamında gönüllü olarak yer alıyor.



Koleksiyon kitabı ile öğrencilere burs verilecek



Genç nesillere pes etmemeleri için ilham verecek olan Kulüp kapsamında aynı zamanda TEV bünyesinde ihtiyacı olan öğrencilerin eğitimine de katkıda bulunulacak. Bu nedenle Kulüp üyesi ünlü isimlerin başarı hikâyelerinden ve özel fotoğraflarından oluşan koleksiyon kitabı hazırlandı. ‘Asla Pes Etmeyenler Kulübü’ adıyla yayımlanacak kitap, D&R kitabevlerinde ve www.dr.com.tr’de satışa sunulacak. Kitap satışından elde edilecek tüm gelir Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlanarak vakfın 50. yılında 50 öğrenciye burs verilecek. TEV bünyesinde oluşturulacak ‘Asla Pes Etmeyenler Kulübü Bağış Fonu’ aracılığı ile de herkese bu fona bağış yapma olanağı sağlanacak ve daha fazla genç insanın hayatına dokunmak için katkıda bulunulacak.



'Asla Pes Etmeyenler Kulübü’ koleksiyon kitabı ile eğitim desteği!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin