'Askerlerden, asker ailelerinden çok mesaj alıyorum!'

SÖZ dizisinde Bahar’a hayat veren Aybüke Pusat, sette yaşadıklarını ve oynadığı karakteri MedyaTava'dan Ömer Üst'e anlattı.

Google Haberlere Abone ol
'Askerlerden, asker ailelerinden çok mesaj alıyorum!'

SÖZ dizisinde Bahar’a hayat veren Aybüke Pusat, sette yaşadıklarını ve oynadığı karakteri MedyaTava’dan Ömer Üst'e anlattı.



SÖZ’ dizisi sezonun en başarılı dizilerinden biri oldu. Bu akşam saat 20.00’de sezon finaliyle ekrana gelecek olan dizide Bahar karakterini canlandıran Aybüke Pusat, Söz’le birlikte dikkat çekmeye başladı. Başarılı oyunculuğu ve güzelliği ile öne çıkan Pusat, sorularımızı yanıtladı.



'Askerlerden, asker ailelerinden çok mesaj alıyorum!'



- Bahar karakterini oluştururken nelere dikkat ettiniz?



Doktorluk müessesesini anlamak çok önemliydi benim için. Bir hayatı elinde tutmak, onu değiştirebilecek olma ihtimali duygu olarak da olgu olarak da çok yoğun. Önce bunu sindirmekle uğraştım. Yıllarca okumak, onca kitap, o sterillik, sınavlar, o beyaz önlük… Hepsini içselleştirmek için mesai harcadım. Terimler için kitap okudum. El yatkınlığı için neşterle, şırıngayla bolca zaman geçirdim.



- Erkek egemen bir asker dizinde oynamak hem Bahar'ı, hem de sizi zorluyor mu?



Bu diziye erkek egemen bir iş demek doğru olmaz kanımca. Seyirci elbet ağırlıkla erkek görüyor ekranda. Haliyle, bu iş bir asker işi. Kafamızda oluşturduğumuz asker figürü de erkek. Ama onun yanı sıra bu askerlerin sevgilileri, eşleri, kızları, doktorları, arkadaşları var. Biz varız. Daha da önemlisi olmazsa olmaz kadınlar var kamera arkasında. Yapım koordinatörümüz, uygulayıcı yapımcımız, yardımcı yönetmenimiz, rejimizin yarısı ve ekipten daha birçok kadın var bu işin oluşmasında büyük yük üstlenen. İyi ki varlar, iyi ki varız.



Soruya geri dönecek olursak Bahar'ın doktor oluşu, profesyonelliği nedeniyle erkek onu zorlamıyor haliyle. Ben, Aybüke kişisi olarak da oldum olası erkeklerle daha iyi anlaşmışımdır. Abilerimle çok zaman geçirdiğimden herhalde. Hiç zorlanmıyorum.



'Askerlerden, asker ailelerinden çok mesaj alıyorum!' - Resim : 2



SİLAHLA PRATİK YAPTIM



- Dizide aksiyon sahnelerinin de içinde yer aldınız. Rehin alındınız, yaralandınız... Bu sahnelerde zorlandınız mı?



Ah o silah sesleri! Gerçek olmadığını bildiğim halde her birinde kanım çekiliyor. Herhangi bir canlıya zarar verebilecek olma ihtimali bile beni tedirgin ediyor. Silahlar, kurşunlar hatta sesin bile gerçek olmadığını bile bile insan rahatsız oluyor. Tabi alıştım zamanla. Öyle çok duydum ki. Biraz pratik bile yaptım gerginliği atmak için. Belki bir bölümde kullanırım diye.



- Bahar karakteri, ölümlerin, çatışmaların arasında bir yaşam sürüyor. Bu durum sizi duygusal ya da psikolojik yönden nasıl etkiliyor?



Ben oyuncuyum. İşim yazılanı oynamak. Eve iş götürmüyorum. Sette yaşadığım orada kalıyor. Evden hiçbir yükü sete getirmiyorum. Diğer türlü dayanamazsın. Bir sahne vardı. Bir düğün sahnesi. Odada 30-35 kişiyiz. Ben hariç herkes otomatik tüfekle öldürülüyor. Genci yaşlısı, kadını erkeği… Bunu görmenin, bunu içselleştirmenin yükünün altından kalkamazsın. Onca insanın öldüğünü görmeyi içselleştirip sonra o duygusal yükü bırakmadan hayatına devam edemezsin. O yüzden sette olanı sette bırakıyorum. Onun kurmaca bir öykü olduğu bilgisi her zaman bilinçaltımda var zaten.



'Askerlerden, asker ailelerinden çok mesaj alıyorum!' - Resim : 3



TOLGA’YLA GÜZEL BİR ARKADAŞLIK KURDUK



- Son dönemin en başarılı oyucularından Tolga Sarıtaş'la çalışmak nasıl?



Uyumu, nazikliği, etikliği, sırdaşlığı bana çok iyi geliyor. Partner olduğumuz insanlarla ister istemez çok vakit geçiriyoruz. Kendi özelimizden duygular paylaşıyoruz. Bazen insan rahat edemez başkasının yanında bunları açık etmeye. Ama Tolga'yla öyle güzel bir arkadaşlık kurduk ki ikinci kere düşünmedim bile.



- Bahar karakteri ile aranızda benzerlikler var mı?



Hem çok benzeriz, aynı zamanda da farklıyız. Benzeriz çünkü Bahar benim içimdeki Aybükelerden birisi en nihayetinde. Farklıyız çünkü o, sanki benim bir üst modelim gibi. Analitik, daha cesur, daha az fevri, daha kararlı.



- SÖZ, ilk bölümünden itibaren çok büyük ilgi gördü. Böyle bir etki bekliyor muydunuz?



Senaryoyu ilk okuduğumda çok heyecanlandım. Bunun farklı bir iş olduğu belliydi zaten her haliyle. Asker hikayesi olması çok özel zaten herkes için. Ama şimdi ben Söz'e objektif bakamıyorum ki. Her hafta heyecanla bekliyorum senaryoyu. Her pazartesi heyecanla izliyorum. Herkes de benim gibiymiş meğersem. Çok sevindirici bir şey herkesin benimle aynı hisleri paylaştığını görmek.



- SÖZ dizisinin başarısının ardından sizin hayatınızda neler değişti? Nasıl tepkiler alıyorsunuz?



Başta askerlerden, asker ailelerinden çok mesaj alıyorum. Sokakta beni Doktor Bahar diye çağırıyorlar. Söz'ün, karakterlerin bu kadar sahiplenildiğini görmek çok mutlu ediyor tabi insanı. Ne mutlu bize herkese hislerimizi geçirebilmişiz. Onların evlerine misafir olabilmişiz.



Ömer ÜST / MedyaTava

omer@omerust.com



'Askerlerden, asker ailelerinden çok mesaj alıyorum!' - Resim : 4


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin