AŞK-I MEMNU DA GÜNÜMÜZE UYARLANDI

Halit Ziya Uşaklıgil’in “Aşk-ı Memnu” adlı romanı ikinci kez ekranlarda. 33 yıl sonra günümüze uyarlanmış haliyle Kanal D’de yayınlanacak dizide Nebahat Çevre, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Selçuk Yöntem oynuyor

Google Haberlere Abone ol
AŞK-I MEMNU DA GÜNÜMÜZE UYARLANDI

TRT’de yayınlandığı dönemde büyük ses getiren, Halit Ziya Uşaklıgil’in aynı adlı romanından uyarlanan “Aşk-ı Memnu”, 33 yıl sonra yeniden TV ekranlarına geliyor. Kanal D’de yayınlanacak Ay Yapım’ın dizisinin yönetmenliğini Hilal Saral üstlendi. Dizinin senaristleri ise Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu... 33 yıl sonra günümüze uyarlanmış haliyle yeniden ekranlara gelecek dizide başrolleri Nebahat Çehre, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya ve Zerrin Tekindor paylaşıyor. 
Sarıyer’deki Koç Yalısı’nda gerçekleşen çekimlerde önceki gün oyuncular basın toplantısı için bir araya geldi.


Bu ‘Bihter’ başka ‘Bihter’
Bu sene dizi yapmak istemediğini ancak projeyi görünce bu kararından vazgeçtiğini söyleyen Saat, “Müjde Ar ile kıyaslanmaktan korktunuz mu?” sorusuna, şu yanıtı verdi:
“Bundan korksam da, korkmasam da kıyaslanacağım. En tehlikelisi şu ki; izleyicilerin anılarındaki kusursuz imajla kıyaslanacağım. Bugün izlendiğinde farklı hissedebilirler, insanların anılarındaki büyüyle mukayese edilmek çok başka bir şey. Bu başka bir adaptasyon ve başka bir Bihter... Çok farklı bir drama var. Çok saf bir erkek modelimiz var. Fedakâr, anaç bir anne yok. Kocasını çok yakın akrabasıyla aldatan bir kadın var. Çok tehlikeli birçok karakter var, bunları seyirciye kabul ettirebilirsek çok önemli bir şey yapmış olacağız.
Roman günümüze uyarlandığı için geçmişte çekilenden biraz daha farklı.  Alışageldiğimiz aşk dizilerindeki o mağdure karakterlerden değil.  Hırslarıyla pek çok insanın hayatını kötü yönde etkileyen bir karakter... Çok kınanacak şeyler yapacağı için elimden geldiğince onun bütün çatışmalarını insanlara kabul ettirmeye çalışacağım.”


Dizinin en ‘kötü’leri
“Aşk-ı Mennu”da daha önce Salih Güney’in oynadığı “Engin” karakterini canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ ise şunları söyledi:
“Bu dizide canlandırdığım karakter, şimdiye kadar oynadıklarımdan çok farklı. İnsanlar, daha önce izlemiş oldukları oyuncuları çok ters kötü bir rolde izlediklerinde önce demoralize olacaklar, şaşıracaklar. İnşallah toparlarlar.  İnsanlar bizi eski diziyle mutlaka karşılaştırma yapacaklardır ve tüketime açık bir iş olduğu için sevenler ve sevmeyenler de olacak. Bununla her zaman karşılaşmaya hazırız.”


TRT de arşivinden çıkardı, yayınlıyor
TRT, Kanal D’nin Halit Ziya Uşaklıgil’in  “Aşk - ı Memnu” eserini günümüze uyarlayıp yeniden dizi olarak çekmesi üzerine harekete geçti ve 1975 yılında usta yönetmen Halit Refiğ’in senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı “Aşk - ı Memnu” dizisini gündüz kuşağında yeniden yayınlamaya başladı. 6 bölümlük dizide Neriman Köksal, Şükran Güngör, Müjde Ar, Itır Esen, Salih Güney başrolleri oynuyordu. www.milliyet.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin