Arzum Onan: Mehmet'ten çok şey öğrendim

'Anjelika Akbar ile Sesler'in konuğu, Arzun Onan oldu.

Google Haberlere Abone ol
Arzum Onan: Mehmet'ten çok şey öğrendim

Oyunculuk kariyerine ara verip heykel sanatına yönelen ve başarılı işlere imza atan Arzum Onan ekranlara yoğunluğundan dolayı şimdilik dönmeyi düşünmediğini söyleyerek "Oyunculuk adına Mehmet’ten çok şey öğrendim" dedi.



Ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, her hafta sanat ve iş dünyasından önemli isimleri programında ağırlamaya devam ediyor. Cumartesi günleri saat 16.00’da ekrana gelen 'Anjelika Akbar ile Sesler'in bu haftaki konuğu, heykeltraş ve oyuncu Arzum Onan oldu.



Akbar’ın, Kırım Halk Dansı 'Haytarma' üzerine bestelediği 'Prelüt' eseriyle açılışını yaptığı programda, Arzum Onan heykel sanatına başlama sürecinden, oyunculuk kariyerine ve ailesine dair merak edilenleri anlattı.



Oyunculuğa kariyerine ara vererek heykel sanatına yönelen ve başarılı işlere imza atan Onan bu süreci "Plastik sanatlara hep ilgim vardı. Heykel benim duygularımı ifade etme biçimim. Yaş ilerledikçe bu duygularımı ifade etme ihtiyacı duydum. Güzellik bir yetenek değil, güzellik göreceli bir kavram." diyerek anlattı.



İlk zamanlarda yaşadığı talihsizlikleri de paylaşan başarılı oyuncu ve heykeltraş "Heykel yaparken yüzümü de yaktım, parmaklarım da zarar gördü. Hatta ilk defa kaynak kullandığım zamanlarda sadece göz çevremi korudum. Yüzümü korumadım ve yüzümü yaktım. Şu an geçti. Şimdi kaynak en sevdiğim materyal oldu heykel yaparken." dedi. Eşi Mehmet Aslantuğ’un bu talihsizlik sonrası telaşını "Mehmet kaynaktan dolayı yüzümü yaktıktan sonra kaynak şart mıydı dedi. Sonra benimle gurur duydu." diyerek paylaştı.



'Mehmet’ten çok şey öğrendim'



Eşi  Mehmet Aslantuğ’un oyunculuk kariyerinde büyük şans olduğunu "Oyunculuğa Mehmet’le başladım. Yıllarca birlikte çalıştık. O benden değil ama ben ondan çok şey öğrendim. İşine verdiği önem ve olan saygısı, insanlarla olan iletişimi ortaya çıkan iş kadar önemli. Oyunculuk kariyerine Mehmet’le başlamam benim için büyük şans." diyerek övgü dolu sözler söyledi. "Ekranlara dönecek misiniz?" sorusuna ise "Çok keskin konuşmak istemem ama şimdilik düşünmüyorum. Heykelden dolayı çok yoğunluğum var. Mehmet’in bir yapım şirketi var. Kendi şirketimizin hazırladığı proje içinde yer almak isterim" diyerek oyunculuğu tamamen bırakmadığının sinyalini verdi.



'Öğrenci bir ruha sahibim'



Heykele ağırlık verdikten sonra tüm sanat dallarına farklı gözlemlediğini belirten Arzum Onan her zaman yeni şeyler öğrenmek istediğini "İlgi duyduğum her alanda sırt çantamı takıp hepsini öğrenesim var. Öğrenci bir ruha sahibim." diyerek anlattı. Onan, Anjelika Akbar’ın mizahın hayatında nasıl bir yer olduğu sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Ciddi şeyler konuşmak gerekiyor ama gülelim de. Tek başına gülmek değil aralara serpiştirmek gerekiyor."



"Oyunculuk kariyerinizde komedi denemek ister miydiniz?" sorusuna, "Komediyi denemek isterdim" şeklinde yanıtlayan Onan, üniversiteye hazırlanan 18 yaşındaki oğlu Can’ın sinemaya ilgi duyduğunu "Oğlum sinema istiyor. Rol modeli babası ve etkileniyor. Çok fazla film izliyor ve artık izleyeceği filmleri yapımcılarına ve yönetmenlerine göre seçiyor." diyerek anlattı.



Arzum Onan: Mehmet'ten çok şey öğrendim


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin