'Artık Atatürk’ü örnek alacaklarsa, şu an şölenlere başlıyorum!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafını eleştirmişti.

Google Haberlere Abone ol
'Artık Atatürk’ü örnek alacaklarsa, şu an şölenlere başlıyorum!'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü sırasında çekilmiş fotoğrafları kitap oldu. Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafı ise çok konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu fotoğrafı, "Sen Atatürk’ü böyle atletle yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu? Böyle bir şey var mı? Bu benim vatandaşıma hakarettir.", sözleriyle eleştirdi.



Hürriyet yazarı Gülse Birsel de, bu tartışmayı köşesine taşıdı ve olayı Cumhurbaşkanı'nın Atatürk sözleri üzerinden kaleme aldı.



Gülse BİRSEL / HÜRRİYET



Artık Atatürk’ü örnek alacaklarsa, şu an şölenlere başlıyorum!



Zira siyasetçiler bundan böyle Atatürk’ü örnek alıp onun yaptıklarını yapmaya başlayacaklarsa, pek çok soruna çözüldü gözüyle bakabiliriz!



Bırakın şıklığı, şekli, fotoğraf verme adabını. Bu tavır ve niyet ciddiyse, bundan sonra gelsin kibar bir hitabet, gelsin devlette liyakat, gelsin bilimsel eğitim, gelsin tavizsiz bir kadın-erkek eşitliği, gelsin çağdaş bir gelecek tahayyülü, gelsin müthiş zeki bir dış politika...



Siyasetçilerimiz bir de bunlara 1920’lerin değil de bu dönemin evrensel özgürlük, eşitlik, demokrasi, adalet kavramlarını eklerlerse... Lafta değil, gerçekte dünya gücü olmamız an meselesidir.



Eğer gittiğimiz yön buysa şu an servetimi döküp bütün şehre etli pilav dağıtmaya, davul-zurna tutup her mahallede şenlik yapmaya başlıyorum.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin