'Arapça Kitap Fuarı' kapılarını açtı!

Türkiye Arapça Kitap Fuarı 12 şubat- 22 Şubat arasında gezilebilecek. Fuarda neler var? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
'Arapça Kitap Fuarı' kapılarını açtı!

Türkiye Yazarlar Birliği ve Haşimi Yayınları işbirliğiyleTürkiye Arapça Kitap Fuarı 12-21 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da başlıyor. Cağaloğlu'ndaki Kızlarağası Medresesi'nde yapılacak fuara Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Fas ve Kuveyt gibi 15 farklı ülkeden katılımcı ve ziyaretçiler yer alacak. 10 gün sürecek olan organizasyonu 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.



Musuki dinletileriyle tam bir kültür şölenine dönüşecek olan fuarda siyaset dünyasının önemli isimlerinin katılması bekleniyor.



Bu fuar aynı zamanda Türkiye'deki Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil gibi yazarların eserlerinin Arapçaya çevrilmesi, Arap dünyasındaki önemli yazarların eserlerinin de Türkçeye çevrilmesine vesile olarak, iki coğrafya arasındaki kültürel iş birliğinin bir başlangıç noktası olacak.



Dinimize, tarihimize, kültürümüze dair pek çok Arapça veya Farsça eserin kitapseverler ile buluşturulacağı fuarda siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin