ARA GÜLERİ ANLATAN 'FOTO MUHABİRİ' KİTABI FOTO MUHABİRLERİNE YARI FİYATINA

Foto muhabirleri, yazar Nezih Tavlaş'ın meslek duayeni Ara Güler'in hayatını anlattığı "Foto Muhabiri" adlı kitabı yarı fiyatına alabilecekler.

Google Haberlere Abone ol
ARA GÜLERİ ANLATAN 'FOTO MUHABİRİ' KİTABI FOTO MUHABİRLERİNE YARI FİYATINA

Fotoğrafevi Yönetmeni Hasan Şenyüksel, Foto Muhabirleri Derneği-FMD Başkanı Rıza Özel ile yaptıkları görüşme sonrası FMD üyelerinin kitabı yüzde 50 indirimle edinebilmeleri ve kargoyla adreslerine gönderilmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.


Foto Muhabiri adlı kitaptan edinmek isteyen FMD üyeleri ister kitabın yayıncısı Fotoğrafevi isterlerse dernek üzerinden kitap siparişi verebilecekler.


Fotoğrafevi’nin iletişim bilgileri ve banka hesap numarası


FOTOGRAFEVI
İstiklal Caddesi Tütüncü Çıkmazı No:4
Beyoğlu-İSTANBUL
Tel : 0 212 249 02 02 (pbx)
Fax: 0212 244 40 75
e-posta: fotografevi@fotografevi.com
 
Yapı Kredi Bankası
Beyoğlu Şubesi
015-70447063



Foto Muhabiri-ARA GÜLER
Nezih Tavlaş
Fotografevi Yayınları Ağustos 2009
ISBN 978-9944-720-14-4
343 sayfa


Dünyanın en önemli foto muhabirleri arasında yer alan Ara Güler'in yaşam hikâyesi usta gazeteci Nezih Tavlaş tarafından kaleme alındı. Rahmetli Uğur Mumcu'nun "Türkiye'de araştırmacı gazetecilerin sayısı çok az... Nezih de bu az sayıdaki gazeteciden biri" şeklinde tanımladığı Nezih Tavlaş, gecesini gündüzüne katarak bu müthiş eseri Türk basın tarihine kazandırdı. "Foto Muhabiri"nde, gerçek anlamda araştırmacı gazeteciliğin ne olduğu bir kez daha gözler önüne seriliyor. Mutlaka okumanızı öneririm. Bir gazetecinin başından geçen inanılmaz öyküler karşısında nefesiniz kesilecek. Öyle ki bu eserin İletişim Fakülteleri'nde ders kitabı olarak okutulmasında büyük yarar var.
ATİLLA TÜRKER-HÜRRİYET


Gazeteci Nezih Tavlaş'ın Fotoğrafevi'nden çıkan Ara Güler röportajı, 'Foto Muhabiri Ara Güler', bu toprakların gelmiş geçmiş en yaman foto muhabirini anlatıyor. Hem biyografi, hem de içinde Ara Güler'in doğrudan anlatımı olduğu için otobiyografik bir tarafı var. Onun muhteşem hikayesi bir kitapta toplandı. Ara Güler'i merak edenlere, memleket tarihini anlamak isteyenlere ve foto muhabiri adaylarına ısrarla tavsiye edilir.
BANU GÜVEN-RADİKAL GAZETESİ


Ara Güler tam da doğum gününü kutladığı zamanlarda Nezih Tavlaş'ın kaleme aldığı biyografisi piyasaya çıktı. Objektifinden yüzbinlerce kare geçmiş bir ustadan sözediyoruz. Bu Büyük Usta foto muhabiri der kendisine her zaman, o böyle deyince kitabın adının da başka türlü olması beklenemezdi elbette. Nezih Tavlaş'ın kitap hazırlığı sırasında bulduğu kaynaklar Ara Güler'i bile şaşırtmış.
YEKTA KOPAN- NTV GECE GÜNDÜZ PROGRAMI


Nezih Tavlaş'ın nehir röportaj kitabı "Foto Muhabiri Ara Güler", çok emek verilmiş, başarılı bir çalışma. Öyle renkli, öyle dolu bir hayat ki, yaz yaz bitmez. Bu kitap, fotoğrafçılıkla ilgili ya da ilgisiz, herkesi ilgilendiriyor. Çok okunmasını diliyor ve emeği geçen herkesin eline, beynine sağlık diyorum.
NESLİHAN ACU-MEDYATAVA

Yazar Nezih Tavlaş'ın fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in hayatını anlattığı "Foto Muhabiri" adlı kitap yayımlandı.  Fotoğrafevi Yayınevinden yapılan yazılı açıklamada,343 sayfalık kitabın sonunda Güler'le yapılan bir söyleşi ile aile fotoğraflarının bulunduğu da kaydedildi. Açıklamada, ayrıca Tavlaş'ın kitaptan elde edilecek geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışladığı bildirildi.
ZAMAN GAZETESİ


Gazeteci Nezih Tavlaş, fotoğafın efsane ismi Ara Güler ile konuşarak onun hayatını yazdı; "Foto Muhabiri-Ara Güler" Fotoğrafevi Yayınları...
Ara Güler mesleği anlatırken:
"Bir patlama olduğunda olay yerine doğru koşan kişi foto muhabiridir, oradan kaçan ise fotoğrafçı..." diyor...
MELİH AŞIK-MİLLİYET GAZETESİ


Nezih Tavlaş'ın kitabı Foto Muhabiri Ara Güler, büyük ustanın yaşamını kaleme alan bir çalışma.
Tavlaş, Ara üzerine araştırma yapmış, dönemlerin siyasal olaylarının kısa tarihini yazmış. Ara'ya da yönelttiği sorularla, zengin meslek yaşamından önemli anekdotlar aktarmış. Foto Muhabiri Ara Güler'de dünyaca ünlü bir foto muhabirinin yükseliş serüveninin yanı sıra, Türkiye'deki ve dünyadaki ihtilallerin, darbelerin de öyküsünü bulacaksınız.
DOĞAN HIZLAN-HÜRRİYET GAZETESİ


Dustin Hoffman'ı peynir ekmek yerken yakaladı. Ünlü oyuncu Dustin Hoffman'ı New York'taki bürosunda üzerine gazete kâğıdı serdiği masasında peynir, zeytin, ekmek yerken yakaladı...
Nezih Tavlaş'ın Ara Güler'in hayatını anlatan "Foto Muhabiri" adlı kitabı Fotografevi tarafından yayınlandı. Kitabın sonunda Ara Güler'in aile albümünden ve kariyerindeki önemli anlardan kareler de bulunuyor.
NTVMSNBC


“Foto Muhabiri”, usta fotoğrafçı Ara Güler’i 2 yıldan uzun bir süre yakın takibe alarak, O’nun hikâyesini kendi ağzından anlatan bir özgün eser. Araştırmacı gazeteci Nezih Tavlaş’ın kaleminden, bu usta foto muhabirinin hayatını okurken, Türkiye’nin yakın tarihine de şahitlik ediyorsunuz. Kitabın oldukça da zengin bir kaynakça bölümü var. Büyük usta Ara Güler kalbini, gönlünü, yaşamını Nezih Tavlaş’a açmış. Geçmişin anıları bu kitapta... Mutlaka alın, okuyun derim.


NİLGÜN GÜRESİN-TEKSATIR


Usta gazeteci Nezih Tavlaş'ın Ara Güler ile yaptığı "nehir söyleşisi" kitabı "Foto Muhabiri" çıktı. Ara Güler hem anne hem baba tarafından Kuva-yı Milliyeciymiş...
ODA TV


Gazeteci yazar Nezih Tavlaş, Ara Güler'in hayatının detaylarını "Foto Muhabiri" başlığı ile raflara taşıyor. Güler'in "Bir patlama olduğunda olay yerine doğru koşan kişi foto muhabiridir, oradan kaçan ise fotoğrafçı" sözleriyle başlayan ve foto muhabirliğin derinliğine inen kitapta Tavlaş, Güler'in doğduğu günden bugüne kadar tanık olduğu olayları kronolojik sırayla okuyucuya aktarıyor.
REFERANS GAZETESİ


Gazeteci Nezih Tavlaş'ın Ara Güler ile yaptığı 'nehir söyleşisi' kitabı 'Foto Muhabiri'nde, Ara Güler'in eczacı olan babası Dacat Bey'in Çanakkale Savaşı'na katıldığını, annesi Verjin Hanım'ın babası Mısır doğumlu Kirkor Efendi'nin de Karaköy'deki torna tezgáhlarını Kurtuluş Savaşı'nın gizli örgütü M.M.'ye (Milli Müdafaa) tekne ve gemilerin onarımı için tahsis ettiğinin anlatıldığını biliyor muydunuz ?
YALÇIN BAYER-HÜRRİYET GAZETESİ
 
Yazar Nezih Tavlaş'ın fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in hayatını anlattığı "Foto Muhabiri" adlı kitap yayımlandı. Fotoğrafevi Yayınevinden yapılan yazılı açıklamada, kitabın tanıtımının Ara Güler'in 81'inci yaş günü olan 15 Ağustos Cumartesi günü yapılacağı belirtildi. Açıklamada, ayrıca Tavlaş'ın kitaptan elde edilecek geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışladığı bildirildi.
CNNTÜRK


Yazar Nezih Tavlaş, dünyayı fotoğraflarıyla yorumlamış ve yaptığı işlere rağmen ise asla Kaf Dağı'nda gezinmemiş bir usta; o her ne kadar söylense de tarihe ismini derinden çizdirmiş bir sanatçı olan Ara Güler'in 81. doğum gününü yayınladığı "Foto Muhabiri Ara Güler" isimli kitabıyla kutluyor. Fotoğrafın efsanesi Ara Güler'in hayatını anlatan yazılı-görselli bu kitapta, sayfalar akarken alttan da Türkiye'nin 80 yıllık tarihi geçiyor. Kitap, savaşlar, darbeler, medeniyetler, facialar ve dünyanın kaderini değiştiren insanlar ardında koşuşan Ara Güler'in yaşam boyu karşılaştığı inanılması güç öyküleri Tavlaş'ın akıcı üslubu ve yorumlarıyla sunuyor. Kitap, 343 sayfa boyunca, kafada derin ufuklar açacak türden.


BETÜL MEMİŞ-BİA


Ara Güler, 81 yaşına bastı bu yıl. Nezih Tavlaş'la yaptığı konuşmada yaşadığı döneme, tanıdığı yazarlara dair sözlü tanıklıklar da yapıyor. Ama onun çeviriye gerek duymayan işi, tüm dünyaya anlatıyor yaşadığımız günleri; çünkü o bir "foto muhabiridir." İyi ki doğdun Ara!..
SENNUR SEZER-EVRENSEL GAZETESİ


Fotoğrafevi'nin yayımladığı Nezih Tavlaş'ın hazırladığı kitap, Türkiye'nin de 80 yılına tanıklık ediyor.
Her şey, 16 Ağustos 1928'de başlıyor, saat 6'yı 16 geçe...
İki ya da üç milyon kez deklanşöre basan bir parmak, sürekli kompozisyon kuran bir beyin... Objektife düşen onlarca ünlü; Nâzım Hikmet, Picasso, Dali, Chagall, Abidin Dino, Sophia Loren, Bertrand Russell... Onlarca olay; 6-7 Eylül, Filistin kampları, Afrodisias Harabeleri, Orhun Kitabeleri... Bunlar arşivinin yüzde biri.
ESRA AÇIKGÖZ-CUMHURİYET GAZETESİ


Foto Muhabiri Ara Güler hem biyografi türünün, hem -sık sık Güler’in ağzından yapılan açıklamalarla- otobiyografi türünün, bu bağlamda da nehir türünün bir araya geldiği, -bana- özel bir kitap oluvermiş. Tavlaş’ın sıkı bir çalışma sürecinin sonunda sunduğu kitap için iki gazeteci (Güler ve Tavlaş) sık sık bir araya gelerek, araştırmaların sonucunu konuşmuş ve doğrulamışlar. Fazla söze hacet yok, Foto Muhabiri Ara Güler son zamanların en dişe dokunur biyografi kitabı olarak dikkat çekiyor.
MAHİR BORA KAYIHAN-BLOGSPOT


Foto Muhabiri Ara Güler, Nezih Tavlaş'ın harika anlatımı, derlemesi ve kurgusuyla "herşeyi" anlatıyor. 81 yaşındaki usta fotoğrafçının kapsamlı biyografisi aynı zamanda Türkiye'nin yakın tarihine de ışık tutuyor.
NTV TARİH DERGİSİ



 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin