Antalya Gazeteciler Cemiyeti 'en iyileri' ödüllendirdi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti geleneksel 2013 yılı 29. Antalya Basın Ödülleri ve 21. Hasan Özkay Fotoğraf yarışmasında dereceye giren gazeteciler ödüllerini düzenlenen törenle aldı

Google Haberlere Abone ol
Antalya Gazeteciler Cemiyeti 'en iyileri' ödüllendirdi

Su Otel'de yapılan ödül törenine; Antalya eski Valisi Sebahattin Öztürk, CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, CHP Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Gürkut Acar,Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolay, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, gazeteciler, siyasiler ve davetliler katıldı.



Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, 30 yıl önce 13 meslek büyüğünün birlikte kurdukları büyük meslek örgütünün bugün 30’uncu yılını doldurduğunu söyledi. AGC’nin projeler ürettiğini dile getiren Yeni, “Türk basını sıkıntılı dönemden geçiyor. Her kesimde olduğu gibi. En büyük sıkıntıyı Anadolu basını yaşıyor. Özel haklarında gazetelerin bünyelerindeki çalışanlarının haklarıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. Sendika ile gazeteci sorunu vardır. Sendikalı gazeteciler kalmamıştır. Meslek örgütleri ile el ele vererek bu sorunları çözmeliyiz. Yerel medyanın çok ciddi sorunları var. Yerel gazetelere destek olunmasını bekliyoruz. Meslektaşlarımdan da nitelikli haberler yapmasını bekliyorum” diye konuştu.



Ödül figürünü kurumsal hale getirdiklerini kaydeden Balkan Yeni, ödül alan bütün meslektaşlarını tebrik ettiğini dile getirdi.



Törende konuşan AGC’inin kurucularından Erdoğan Kahya, 10 Ocak 1984 yılında AGC’nin kuruluşunu tamamladığını hatırlattı. Kahya, genç gazetecilere zorluklar karşında yılmamalarını ve mücadele etmeleri önerisinde bulundu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolay, hedeflerinin gazetecilik mesleğini Türk Tabipler Birliği’nde olduğu gibi ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini içeren bir yasa çıkarmak olduğunu kaydetti.



“BÖLÜCÜLERDEN UZAK DURUN”



BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, AGC’yi her alanda kahramanca mücadele eden, Antalya’yı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtan gazetecileri teşvik edici ödül töreni için kutladığını bildirdi. Meslektaşların dayanışmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Atalay, bölücü örgütlere uzak olmasını temenni ediyorum. Hapiste olan gazetecinin hiçbirinin olmasını arzu etmiyoruz. Asla kalemimize dokunulmasını kabul etmeyiz. Başka olaylara destek vererek cezaevinde olan kişilere üzülüyoruz. Antalya’nın güçlü bir yapısı var. El ele verilerek Antakya çok daha büyüyebilir. Basın kuruluşlarının emekleri ile bunlar gerekleşebilir” dedi.



TÜREL’DEN DOĞRU HABER MESAJI



Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AGC’nin kendisine büyüklerinden miras kaldığını aktararak, “Bu mesleği yıllarca birlikte yaptık. Birçok hatırayı paylaştık. Gazetecilik meşakkatli bir görev olduğunu bilirim. Geçmişte sıkıntılı süreçler yaşandı. Türkiye demokrasisini ve özgürlüklerini güçlendirmek için senelerce uğraşıyor. Tarafsız gazeteciliği mazide görebiliriz. Bugün taraflı gazetecik Türkiye’de vardır. Taraflı gazeteciliğin içinde yalan ve iftira haberciliği kabul edemeyiz. Bir gazeteci belediye başkanı, siyasetçi olarak gazeteciliğin içinde yalanı ve iftirayı alışkanlık edinenlerle, mücadele edeceğim. Bu noktada mücadelemi hayatımın sonuna kadar yapacağım. Bunun hesabını soracağım” ifadelerini kullandı.



Antalya eski Valisi Sebahattin Öztürk ve yeni İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Antalya’da Türkiye’nin standartlarında kaliteli haber ve fotoğrafların yer aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi.



AGC’nin kuruluşunda yer alan emektar gazetecilere plaketleri ve altın rozetleri Eski Vali yeni müsteşar Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in elinden aldı. Öte yandan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Vali Sebahattin Öztürk’e hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. AGC Yönetim Kurulu üyeleri tarafından, seçici kurulda yer alan jüri üyelerine de plaketleri takdim edildi. Cemiyete yeni katılan üyelere rozetleri takıldı.



Antalya Gazeteciler Cemiyeti 29. Antalya Basın Ödülleri Yarışması'nda Haber dalında Doğan Haber Ajansı'ndan Teslime Tosun "Altınportakal’da prezervatif davası", Araştırma-İnceleme dalında Antalya Gazetesi'nden Ali Orhan "Bir Direniş Hikayesi Ahmetler", Röportaj dalında Akdeniz Manşet Gazetesi'nden Kasım Çiçek "Eşitlik kağıt üzerinde" ve Hürses Gazetesi'nden İhsan Coşkun "Düşler Tarlası" çalışmalarıyla ödül kazandı. Jüri, spor ve turizm dalında ödüle değer eser bulamadı.



Televizyon Haber dalında ise TRT'den Mert Güdekli "Bungee Jumping", Televizyon Program dalında TRT'den Ahmet Rışvanlı "Apranti Okulu", Yılın Radyocusu Martı Radyo'dan Osman Ersin Beker "Altın Şarkılar" çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.



Yılın Gazetesi (Sayfa Düzeni) ödülüne Ekspres Gazetesi'nden Ali Akça, Yılın İnternet Gazetesi'ne www.akdenizhaberci.com internet sitesiyle Murat Yüksel layık görüldü. Nuri Dağtekin Özel Ödülü ise Antalya basınına, gelişimine ve gazetecilik mesleğine katkılarından dolayı Ahmet Dökdök'e verildi.



21. HASAN ÖZKAY FOTOĞRAF YARIŞMASI



21. Hasan Özyak Fotoğraf Yarışması'nda Yılın Haber Fotoğrafı Anadolu Ajansı'ndan "Tetik" rumuzlu fotoğrafıyla yurt muhabiri Süleyman Elçin'e, Yılın Spor Fotoğrafı Anadolu Ajansı'ndan "Uçuş" rumuzlu fotoğrafıyla Okan Özer'e, Yılın Turizm Fotoğrafı "Yaz Biterken" rumuzuyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Orhan Çakmur'a, Yılın Çevre Fotoğrafı Anadolu Ajansı'ndan "Kor Ateşte Yanmak" rumuzlu fotoğrafıyla yurt muhabiri Mehmet Çakmak'a ve "Yağmur'u beklerken" rumuzlu fotoğrafıyla Nizamettin Özmen'e, Yılın Sanat Fotoğrafı "Mevlana'nın Melekleri" rumuzlu fotoğrafıyla Sabah Gazetesinden Göksel Yapar'a, Expo Yolu'nda Antalya dalında ise Doğan Haber Ajansı'ndan İbrahim Laleli'ye "Doğal Güzellik" rumuzlu fotoğrafıyla verildi.

AGC’nin bu yıl ilk kez verdiği Kurum Özel Ödülü ise Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Esen Diler’e ve TSYD Genel Başkanı Naci Arkan’a verildi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin