Anonymous'tan Kuzey Kore'ye ağır darbe

Anonymous Kuzey Kore’nin resmi Twitter ve Flickr hesaplarını hackledi. Bunun yanında ülkeye ait önemli web siteleri de aktivist grubun eline geçti.

Google Haberlere Abone ol
Anonymous'tan Kuzey Kore'ye ağır darbe

Kuzey Kore’nin online varlığına zarar vermek amacıyla düzenlenen saldırılar sonucunda yaklaşık üç saat önce Twitter ve Flickr hesapları ele geçirildi. Bunun yanında ryomyong.com, uriminzokkiri.com ve ryugyongclip.com gibi resmi internet siteleri de hacker grubun saldırısına uğradı. Sosyal ağlardaki iki hesap halen Anoymous’un elinde ve hacklenen sayfalara da erişim sağlanamıyor.



Twitter ve Flickr hesaplarından yaptıkları duyuruların yanı sıra Pastebin‘deki not ile de Kuzey Kore’ye yaptıkları saldırıları kamuoyuyla paylaşan Anonymous ekibi Kuzey Kore’yi hedef almalarının sebebi olarak ülkedeki internet sansürün gösteriyor. Ellerinde internet ve telefon şebekesine direkt kontakt bulunduğunu dile getiren Anonymous sözcüleri daha kötü sonuçlar doğuracak saldırılar için hazırlıkta olduklarını belirtiyor.



Twitter’ın Anonymous saldırıları için nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu. Zira Twitter yönetimi hesaplarını ‘kaptıran’ şirket veya kuruluşlara kısa sürede yardımcı oluyor. Son olarak Burger King’in Twitter hesabı hacklenmiş ve kısa sürede hesabın yönetimi Twitter tarafından şirkete iade edilmişti. Benzer bir iyi niyet gösterisinin Kuzey Kore için sergilendiğini söylemek zor zira üç saatten fazla bir süredir ülkenin resmi Twitter hesabı Anonymous’un elinde.



Geçtiğimiz hafta içerisinde de Anonymousuruminzokkiri.com’a saldırmış ve 15 bin şifrenin ele geçirildiği duyurulmuştu.



Kuzey Kore yönetimi daha önce 3000 kişilik bir siber orduya sahip olduğunu açıklamıştı. Sadece Anonymous gibi aktivist gruplardan değil ABD ve müttefiklerinden gelecek benzer saldırılara da hazırlıklı olan ülke yönetimine karşı başarılı olmak için Anonymous’un ciddi destek gördüğünü söyleyebiliriz. Belki de düşmanımın düşmanı dostumdur kaidesi ile hareketle Anonymous hiç olmayacak yerlerden destek görmüş olabilir. Alın size komplo teorisi…



Kaynak: Sosyalmedya.co / Bahadır Atasoy




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin