Anonymous işbaşında!

Ordu ve ordu sözcüsünün Twitter hesaplarını ele geçiren internet korsanları uyuşturucu ticaretinin engellenmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Anonymous işbaşında!

Kenya'da kendilerini "Anonymous" (isimsiz) olarak tanıtan internet korsanları, Kenya ordusu ve ordu sözcüsünün Twitter hesaplarını ele geçirerek sosyal içerikli mesajlar yayımladı.



Kenya ordusunun Twitter  sayfasına girenler  hükümeti, "kim oldukları çok iyi bilinen uyuşturucu baronlarına karşı Kenyalıları korumada başarız kalmakla" suçlayan internet korsanlarının, "Görevi başında uyuyan hükümet sizi koruyamaz. Sizin kendinizi korumanız gerek #KOT (Twitter'daki Kenyalılar)"  şeklindeki mesajıyla karşılaştı.



Güvenlik şifrelerini kırarak girdikleri Kenya ordusunun @kdinfo adlı Twitter hesabına "güvensizlik", "rüşvet", "hükümetin hesap verme sorumluluğu olmaması" yazılı etiketler ekleyen internet korsanları kendilerini, "#Kenya Savunma Bakanlığı yeni bir yönetim altında: #Anonymous" şeklinde bir mesaj bırakarak tanıttı.



Uyuşturucu pazarlıkları sonucu ölen Kenyalı sayısının terörizm sonucu hayatını kaybedenlerden daha fazla olduğunu belirten internet korsanlarının, "#Kenya'dan çalan herkes, sizin peşinizdeyiz. Kenyalı olun veya olmayın farketmez. Hangi mevkide olursanız olun hırsız hırsızdır" şeklinde mesaj bıraktığı görüldü.



Kenya ordusuna ait Twitter hesabından ayrıca, "Kenya'da tüm vatandaşların söz sahibi olduğu ve çıkarlarının önde geldiği yeni bir döneme giriyoruz" mesajını yayınlayan internet korsanları hükümetten "sadece ayrıcalıklı bir kaç kişinin değil tüm Kenyalıların haklarını korumalarını" istedi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin