Ankara'da yapılan hayvan katliamıyla ilgili 3 kişi gözaltında

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Batıkent mahallesinde dün gece yaşanan hayvan katliamına ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da yapılan hayvan katliamıyla ilgili 3 kişi gözaltında

Ankara'da Batıkent'e bağlı Turgut Özal Mahallesi'nde bir parkta yaşayan sokak köpekleri zehirlenerek öldürüldü.



Bölgede farklı noktalarda, 13 köpeğin cansız bedeni bulunurken, yaklaşık yedi köpeğin kaybolduğu ve altı köpeğin de tedavi altına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada üç kişi gözaltına alındı.



Dün gece mahalle halkının sosyal medya üzerinden olayı duyurması üzerine çok sayıda kişi de Twitter üzerinden tepki gösterdi. Paylaşımlarda halkın tepkisi de görüntülere yansıdı.



Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu'nun (Haykonfed) Twitter hesabından yaptığı açıklamada;



"Batıkent'de beyaz araçla zehirli et dağıttığı görülen katillerin MOBESE şehir kameralarından bulunması için @AnkaraValiligi @TC_icisleri ve tüm kurumları göreve davet ediyoruz. Çok sayıda hayvan can çekişiyor. Fenalaşan vatandaşlar acile kaldırıllıyor." denildi. 



Olayın yaşandığı bölgeye giden Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan gece 2.40 civarında Haykonfed ekibi olarak ifade vererek suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı:



"Güvenlik kamerasından görmüş olduğumuz aracın bulunacağını ümit edioruz. İnşallah böyle bir vahşet olayı bir daha yaşanmaz. Bu acılar yaşanmaz diyorum. Bu saate kadar destek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Devlet yetkililerine ve sosyal medyadan destek olanlara teşekkür ediyoruz. İkinci gelen ihbar da netleşmedi. Bizlerin bu olaylarda çok sağduyulu olmamız lazım. Asıl zanlı olan kişilerin kaçmasına sebep olmayalım. 



"Onların kanı yerde kalmayacak. Bizler, gönüllüler olarak onların haklarını sonuna kadar savunmaya çalışıyoruz. Bu olay sonuçlanana kadar takipçisi olacağız."



Özkan, köpekleri zehirleyenleri görenlerin ihbarda bulunmasını istedi:



 




Ankara Batıkent'te köpekleri ZEHİRLEYEREK ÖLDÜREN CANİLERİ gören plakasını bilen varsa, emniyet güçlerine destek olmak için Ostim Polis Karakoluna 0312 354 13 54 yada bizlere 05062877145 bildirmelidir. pic.twitter.com/0YXqUBqEx1


— Haydar Özkan (@haydarozkan01) 10 Nisan 2019

Belediye Başkanı Yavaş: Zabıta ve sağlık ekipleri görevlendirildi



Sosyal medya üzerinden çok sayıda kişinin, yetkililerin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuyla ilgili harekete geçmesi için çağrısının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabı üzerinden;



"Büyükşehir belediyesi zabıta ve sağlık daire başkanlığını bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir." dedi.



 



 





Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir. https://t.co/tWXTIqvbXI


— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) 9 Nisan 2019

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:



"Bakanlığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, Ankara Batıkent'teki insanlık dışı olayın sorumlularının bulunması, yasal işlem yapılması için Emniyet güçlerimiz ve Belediye ekiplerimizle çalışmalarını sürdürmektedirler. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin