Ani ayrılık sürpriz oldu! Peki Erhan Çelik neden istifa etti? Medyatava açıklıyor!

Yeni yılın ilk sürpriz ayrılığı Habertürk'ten geldi. Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik görevinden istifa etti. İşte nedeni!

Google Haberlere Abone ol
Ani ayrılık sürpriz oldu! Peki Erhan Çelik neden istifa etti? Medyatava açıklıyor!

Habertürk televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çelik medyaya bomba gibi düşen bir kararla istifa etti.



Peki Çelik'in ani istifa kararının arkasında ne yatıyor? 



İddiaya göre; Çelik'in istifa etmesinin iki nedeni bulunuyor. Birincisi; TMBB'de yolsuzluk soruşturma komisyonunda halen devam eden 4 bakanla ilgili toplantının, Habertürk ekranlarına yansımaması.



Yani soruşturma ile ilgili haberlerin 'yok sayılması'. Habertürk'te akşam yayınlarına da 5 Ocak'la ilgili yayınlar yerine, başka programların konulması Erhan Çelik için istifa kararı almasındaki en büyük neden oldu.



Ancak, yine iddiaya göre, Çelik'in istifasının bir nedeni daha var: Ciner Medya Grubu'nun tepe ismi Fatih Saraç'ın etkin görevle tekrar Grup'a dönecek olması. 



Çelik, kimi haberlerde belirtildiği gibi kurumun tasarrufuyla değil, kendi kararıyla görevinden ayrıldı. Çelik'in istifası da, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ tarafından kabul edildi. Hatta Tekdağ, Erhan Çelik'i kendisi uğurladı. 



Çelik, 1 Ocak 2014'ten bu yana Habertürk TV'de Genel Yayın Yönetmeni olarak görevini sürdürüyordu. Bu göreviyle birlikte Show TV Haber'in sorumluluğunu da bir süre üstlenen Çelik, 8 Temmuz 2014'te Show'a istifasını vermiş ama Habertürk'le yoluna devam etmişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin