Angelina Jolie, Brad Pitt'in ardından ayrılıkla nasıl başa çıktığını anlattı

Oyuncu Angeline Jolie yeni filmi, Brad Pitt'ten boşanma süreci ve Donald Trump yönetimine dair BBC'ye özel açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Angelina Jolie, Brad Pitt'in ardından ayrılıkla nasıl başa çıktığını anlattı

Kamboçyalı yazar Loung Ung'ın Önce Onlar Benim Babamı Öldürdü adlı kitabını yönetmen olarak beyaz perdeye taşıyan Angeline Jolie, filmin galası için bulunduğu Kamboçya'da BBC'den Yalda Hakim'e konuştu.



Angelina Jolie bu filmle, 2 milyon kişinin yaşamını yitirmesine yol açan olayların travmasının Kamboçyalılar tarafından daha açık bir şekilde tartışılmasını sağlamak istediğini söyledi:

"Bu ülkeye geldiğimde insanlarını çok sevdim, tarihlerini öğrendim ve öğrenirken aslında dünyayla ilgili ne kadar az şey bildiğimi fark ettim. Bu ülke benim için bir uyanış oldu. Bu ülkeye her zaman minnettar olacağım."



Jolie Kamboçya'ya ilk olarak 2001 yılında Lara Croft: Tomb Raider filminin çekimi için gelmiş, sonrasında Kamboçya'dan bir evlat edinmişti.



'Hikayelerini çocuklarıyla paylaşmamış çok kişi var'



Kitabın yazarı Loung Ung Kızıl Kmerler'in 1975'te iktidarı ele geçirmesinin ardından, beş yaşındayken ailesiyle birlikte başkent Phnom Penh'i terk etmek zorunda kalmıştı.



Ülkeyi 1979'a kadar yöneten rejim, ülke nüfusunun dörtte birine denk gelen 2 milyon insanın ölümüne yol açmıştı. Bu insanların bir kısmı rejim tarafından cezalandırma amacıyla öldürülürken bir kısmı da kıtlık ve çalışma kamplarının koşulları nedeniyle yaşamlarını yitirmişti.



Jolie, "40 yıl önce yaşanan bu savaş ve bu insanların başına gelenler doğru anlaşılmıyor" dedi. Filmin büyük bir kısmı Kmer dilinde. Angelina Jolie, bir yandan yaşananları dünyaya anlatırken diğer yandan da Kamboçya içinde daha fazla tartışılmasını sağlamak olduğunu söylüyor:



"Umarım ülke bunu daha fazla tartışır. Kendi hikayelerini henüz çocuklarıyla paylaşmamış çok kişi var." Filmin galası Cumartesi günü, Angelina Jolie'nin oynadığı Tomb Raider filminin de bir kısmının çekildiği Angkor Wat tapınağında gerçekleşti.



Galaya Angelina Jolie ve 6 çocuğunun yanı sıra, ülkede kurduğu bir çevre vakfıyla yaptığı işler nedeniyle Jolie'ye 2005 yılında Kamboçya vatandaşlığı veren Kamboçya Kralı Norodom Sihamoni de katıldı.



Boşandıktan sonraki ilk büyük etkinliği



Angelina Jolie, eşi Brad Pitt'ten boşanmak için Eylül ayında başvuru yapmıştı. 2004'ten beri birlikte olan çift 2014 yılında evlenmişti. Jolie, boşanma süreci için "Çok zordu" dedi:

"Pek çok insan kendini bu durumda buluyor. Bütün ailem zor bir dönemden geçti. Ben çocuklarıma, çocuklarımıza odaklanıyorum. Biz hep bir aile olarak kalmaya devam edeceğiz ve ben de bu sayede başa çıkabiliyorum. Yaşadıklarımızın bizi daha güçlü ve yakın kılacağından emin olarak başa çıkıyorum."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin