Anadolu Ajansı'na büyük yatırım

AA Genel Müdür Yardımcısı Yaman, kurumda son 3 yılda dijital dönüşüm için büyük yatırımlar gerçekleştirildiğini ve çeşitli değişim projeleri yürütüldüğünü belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı'na büyük yatırım

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Yaman, 6'ncısı düzenlenen ve AA’nın "Altın Medya Ortağı" olduğu küresel ölçekli teknoloji zirvesi Webit Kongresi (Webit Global Congress 2014) kapsamında düzenlenen "Matrix ve Data Akışı" isimli panelde konuştu. 



AA'nın son yıllarda online projelerde çok ciddi çalışmalar yaptığını anlatan Yaman, global ölçekte yaşanan inovatif gelişmelere ayak uydurmak adına önemli projeler geliştirildiğini söyledi.



Yaman, son 3 yılda AA’da dijital dönüşüm için büyük yatırımlar gerçekleştirildiğine değinerek, şunları kaydetti:



"Kurumsal olarak çeşitli değişim projeleri yürütüyoruz. AA daha önce print medya alanında çalışan, o alanda müşterileri olan bir ajansken son 3 yılda daha çok online medyaya yönelik projeler yürüten ve online medyaya yönelik müşteriyi düşünmeye başlayan bir ajans oldu. Dolayısıyla biz bunları geliştirdikçe müşterilerin farklı beklentileri olduğunu ve bu beklentilere yönelik bir kurumsal değişim gerektiğini görmüş olduk. Biz de bu değişime adapte olmak için Ajans içinde dönüşüm projeleri yürütüyoruz."



Yaman, online medya ile print medya arasında henüz bir denge oluşmadığını dile getirdi. Lokal ve global arenadaki bütün firmaların şu anda online dünyaya yöneldiğini, fakat gelirlerin bu anlamda aynı yönelimde bulunmadığını söyleyen Yaman, şöyle konuştu:



"Firmaların hepsi bu alanda ilerliyor, bütün geliştirmeleri ve bütün ürünleri online tüketiciye yönelik durumda. Fakat online kısmın reklam veren tarafında bir açık var. Reklam verenlerin online medyaya bakışı henüz print medyaya bakışı kadar gelişmedi. Şu an Türkiye’de medya sektörü bunu yaşıyor, diğer ülkelerde de yaşanıyor bu... Print medyaya reklam verenler aynı tutarı online taraf için vermiyor, orada hala bir çekince var. Online alışkanlıklar tüketici tarafında gelişmiş oluyor ama reklam veren tarafında gelişmediği için istenen düzeyde gelire dönmüyor."



Yaman, sektörel olarak online tarafta henüz istenilen noktada olunmadığına işaret ederek, "Bu sadece bizde değil, bölge ülkelerde de var. Global olarak çok az firma onlinedan para kazanarak bu işi devam ettirebiliyor" değerlendirmesinde de bulundu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin