Anadolu Ajansı yurtdışındaki yeni ofisini açıyor

AA Farsça servisini açıyor.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı yurtdışındaki yeni ofisini açıyor

Anadolu Ajansı (AA) Farsça Servisi, yarın İran'ın başkenti Tahran'daki yeni ofisinde ve AA İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenecek eş zamanlı törenle yayın hayatına merhaba diyecek.



Tahran'daki AA ofisinin açılışına Türk ve İranlı bürokratların yanı sıra İran'ın önde gelen basın kuruluşlarının temsilcileri katılacak.



AA İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde bulunan bulunan Farsça Servisi'nde de AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ile Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nun katılımlarıyla eş zamanlı bir resepsiyon düzenlenecek.



Yayın hazırlıklarını titizlikle yürüten ve bir süredir test yayını yapan Farsça Servisi (https://www.facebook.com/anadoluagencypersian), teknik altyapısını İran, Afganistan ve Tacikistan medyasına haber servisi yapacak şekilde oluşturdu. Farsça konuşulan bu ülkelerin basın yayın kuruluşları yarından itibaren Türkiye, Ortadoğu, Avrupa, Asya ve Amerika'daki gelişmeleri AA'nın doğru ve güvenilir haberlerinden takip etme imkanına kavuşacak.



AA, Farsça yayınıyla bölge medyasına yeni bir soluk getirmeyi hedeflerken, merkezi Tahran'da bulunan Farsça Haberler Editörlüğü (@aa_persian) dünyada siyaset, ekonomi, spor, turizm, yaşam, kültür ve sanat alanlarındaki gelişmeleri, fotoğraflı ve görüntülü olarak Farsça yayın yapan mecralara servis etmeye başlayacak. 



Anadolu Ajansı'nın Farsça haberleri http://www.aa.com.tr/fa adresindeki internet sitesinin yanı sıra haber, fotoğraf ve görüntüler AA'nın Haber Akış Sistemi üzerinden abone olan medya organlarına da ulaştırılacak. 



Dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olma hedefi doğrultusunda yayın dilleri arasına Farsça'yı da ekleyerek 9 dilde haber hizmeti sunacak olan AA, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe, Fransızca ve Arnavutça yayın yapıyor. AA, 100'üncü yılı olan 2020'de 11 dilde haber üretimi yapmayı hedefliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin