Anadolu Ajansı'na Yemen'den davet

Yemen Enformasyon Bakanı Ali el-Amrani ajansa övgülerde bulunarak, ajansı ülkesine davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı'na Yemen'den davet

Anadolu Ajansı (AA) Arapça Yayınlar Genel Koordinatörü Turan Kışlakçı, Yemen Enformasyon Bakanı Ali el-Amrani'yi ziyaret etti. Kışlakçı, ziyaretinde Amrani'ye Anadolu Ajansı 2012 Yıllığını takdim etti. 



Yemen haberlerinde birinci kaynak



Batının medya karartmalarına değinen Kışlakçı, ''AA'nın dünya ve Ortadoğu haberlerine uluslararası ve Arap kanallarında yer veriliyor. Biz Yemen'de de Batı medyasının etkinliğini kırıp Yemen haberlerinde birinci kaynak olmak istiyoruz'' dedi.



AA büyük tecrübe aktarıyor



Anadolu Ajansı'nın yayın yaptığı diller hakkında bilgi alan Amrani, Yemen ve Türkiye'nin müşterek tarihinin birçok alanda yapılacak işbirliklere zemin hazırladığını ifade ederek, 92 yıllık bir mazisi olan AA'nın medya alanında Yemen'e büyük bir tecrübe aktarabileceğini belirtti.



AA 2012 yıllığını inceleyen Amrani, Yemen'de yapılan 21 Şubat 2012 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yıllıkta yer aldığını görünce memnuniyet duyduğunu ifade etti. AA'yı Yemen'de de ofis açmaya çağıran Amrani, ''Son yıllardaki ekonomik ve siyasi açılımlarıyla İslam dünyasının gülümseyen yüzü olan Türkiye'yi medya alanında da ülkemizde görmekten mutluluk duyarız'' dedi. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin