Altın Koza'dan izlenimler

İşte, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nden izlenimler!

Google Haberlere Abone ol
Altın Koza'dan izlenimler

Akşam gazetesinden Sayım Çınar, Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde yarışan ulusal filmleri izleyip, izlenimlerimi yazdı. ‘Yozgat Blues’un, uluslararası yarışmalardan da ödülsüz dönmeyecek bir film olduğunu belirten Çınar, ‘Lal’deki iki genç oyuncunun da ödüllendirilmesi gerektiğini yazdı.



Geçen hafta Adana’da Uluslararası Altın Koza Film Festivali’ndeydim. Altın Koza’da yarışan uzun metrajlı Türk filmlerinin büyük bir bölümünü izledim. En İyi Film Ödülü’nü, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun ‘Gözümün Nuru’ ve Mahmut Fazıl Coşkun’un ‘Yozgat Blues’ isimli filmleri paylaştı.



‘Gitmek’ filminden tanıdığımız Ayça Damgacı ve Ercan Kesal, uyum içindeydiler. Neşe (Ayça Damgacı) film boyunca yanı başındaki Yavuz’un (Ercan Kesal) yalnızlığına girmeyi başaramıyor. Çünkü Yozgat’ta başka hayatların peşinde olmayı tercih ediyor. Mahmut’un ilk filminden (Uzak İhtimal) tanıdığımız Nadir Sarıbacak, bu filmde eğlenceli bir radyocu tiplemesiyle karşımızdaydı.



‘Yozgat Blues’, mizah duygusu oldukça iyi bir yerli yapım, uluslararası film festivallerde de ilgi görecek gibi. Filmin senaryosunda edebiyat dünyasından yakından tanıdığımız Tarık Tufan da var. Filmin yolu açık olsun.



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin