'Altın Boğa'ya başvurular başladı

12. Altın Boğa Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı.

Google Haberlere Abone ol
'Altın Boğa'ya başvurular başladı

İstanbul Lisesi Film Festivali kapsamında düzenlenecek '12. Altın Boğa Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı. En iyi kısa film yönetmeninin 'Altın Boğa Özel Ödülü'ne sahip olacağı yarışmaya lise öğrencileri katılabilecek.



Yarışmaya, düzenlendiği yıllar boyunca Türkiye’nin farklı illerinden ve kültürlerinden 800’ü aşkın kısa film katıldı. Yarışmanın önceki yıllardaki jüri üyeleri arasında Zeki Demirkubuz, Onur Ünlü, Hasibe Eren, Erkan Can, Atilla Dorsay ve Yekta Kopan gibi alanında yetkin yönetmen, oyuncu ve sinema yazarı bulundu. Ayrıca her yıl sonunda organize edilen ödül törenleriyle genç sinemacıların ustalarla bir araya gelmesi sağlandı.



 Türkiye’nin dört bir yanından lise öğrencilerini sinemaya teşvik etmek ve bu alanda başarılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen yarışma, bu yıl uluslararası platforma da taşınarak farklı kültürlerin sinema çatısı altında bir araya gelmesini hedefliyor. Bu yıl organizasyonun danışmanlığını SİYAD üyesi Fırat Sayıcı üstleniyor.



 Son başvuru tarihi 1 Mayıs 2015 olarak belirlenen Altın Boğa Kısa Film Yarışması hakkında detaylı bilgiye, katılım koşullarına ve ön başvuru formuna buradan ulaşılabilir.



 Yarışma sonuçları, genç sinemacı öğrencilerin ustalar ile bir araya geleceği ve ödüllerin sahiplerini bulacağı 4 Haziran 2015 Perşembe gecesi gerçekleştirilecek olan ödül gecesinde açıklanacak.



'Altın Boğa'ya başvurular başladı


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin