ALTAN ERBULAK'A SAYGI GECESİ

Oyunları, filmleri, televizyon skeçleri, karikatürleri ve yazılarıyla mizahımızın yüzakı olan Altan Erbulak için hazırlanan gece, 26 Temmuz’da Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda...

Google Haberlere Abone ol
ALTAN ERBULAK'A SAYGI GECESİ

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, yaz aylarında bir kez daha açıkhavaya çıkıyor. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Ustalara Saygı” geceleri, yaz boyunca Beşiktaş Belediyesi Abbasağa Parkı’nda alanlarının duayenlerini ağırlıyor. “Park Buluşmaları” organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin yaz dönemindeki ilk ustası Altan Erbulak. Sanatçı için hazırlanan gece, Abbasağa Parkı’nda 26 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.00’den itibaren takip edilebilecek.


Aramızdan 1 Mayıs 1988 tarihinde, henüz 59 yaşındayken ayrılan Altan Erbulak, “Ustalara Saygı” gecesinde ailesi, yakınları, tüm alanlardaki çalışma arkadaşları, özetle onunla yolu bir yerde kesişmiş dostlarının katılımıyla anılacak. Oynadığı tiyatro yapıtları, filmler ve televizyon skeçleriyle, kaleme aldığı yazılarla ve çizdiği karikatürlerle hep gülümsetmekten yana olan sanatçı için hazırlanan gecede, ustanın bu özelliğini vurgulamak amacıyla samimi ve neşeli bir hava Abbasağa Parkı’nı saracak. Altan Erbulak’ın eşi Füsun Erbulak, kızları Ayşe Erbulak ile Sevinç Erbulak ve torunu Dağhan Külegeç, gece boyunca sahnede yer alarak geceye ev sahipliği-moderatörlük yapacaklar.


Erbulak ailesinin sahnede ağırlayacağı misafirler, tıpkı Altan Erbulak gibi, farklı disiplinlerin temsilcileri olacak: Ali Poyrazoğlu, Engin Alkan, Erol Günaydın, Haslet Soyöz, İsmet Tongo, Mustafa Alabora, Naşit Özcan, Uğurkan Erez, Ulvi Alacakaptan ve Yonca Evcimik, etkinliğe katılarak anılarındaki Altan Erbulak’ı seyircilere anlatacaklar. Bora Öztoprak’ın şarkılarıyla renklendireceği “Ustalara Saygı” etkinliğine Cihan Demirci, Gülriz Sururi ve Müjdat Gezen de telefon bağlantısıyla katılacaklar. 


Abbasağa Parkı’nın serin ortamında gerçekleştirilecek olan “Ustalara Saygı” toplantısında, seyircilere Altan Erbulak’ın yaşamından karelerden oluşan bir dia gösterisi, Cihan Demirci’nin hazırladığı bir Altan Erbulak belgeseli, sanatçının katıldığı eğlenceli bir radyo programının kaydı ve rol aldığı yapıtlardan oluşan bir kolaj da sunulacak.


“Ustalara Saygı” toplantıları yaz dönemi etkinlikleri, 2 ve 9 Ağustos’ta da Abbasağa Parkı’nda düzenlenecek gecelerle devam edecek.



Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Altan Erbulak
Tarih: 26 Temmuz 2010 Pazartesi
Yer: Beşiktaş Belediyesi Abbasağa Parkı
Saat: 21.00


Abbasağa Parkı’na nasıl gidilir: Parka, Beşiktaş’tan Barbaros Bulvarı üzerinde soldan yukarı çıkarken herhangi bir ara sokağa saparak ulaşabilirsiniz. Örneğin; Ressam Hamdi Bey Sokak. Park, Barbaros Bulvarı’na soldan paralel sokakta yer alıyor. Parkın sokağına girince, solda, en sonda kapalı otopark mevcut.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin