Almanya'daki Türk gazeteciler darbe girişimini kınadı!

Berlin’de görev yapan Türk basın mensupları, Türkiye’deki darbe girişimini yayınladıkları ortak bildiriyle kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'daki Türk gazeteciler darbe girişimini kınadı!

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçilik binasında gerçekleştirilen kınama eyleminde basın bildirisini TRT Berlin çalışanı Jülide Ayık okudu. 



Berlin’de faaliyet gösteren ulusal ve yerel Türk medya mensupları adına konuşan Ayık, “Berlin’de çalışmalarını sürdüren medya mensupları olarak Türkiye’deki darbe girişimini esefle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Kurumları ve demokrasiyi kabul etmiş, demokratik anlayıştan geri dönüş olmadığını gösteren Türk Milleti, iktidarı, muhalefeti ve tüm sivil kuruluşları ile bu darbe girişimine karşı koymuştur. Türkiye sınırları içinde darbe girişimine karşı dik duran tüm basın mensupları arkadaşlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyor ve yapılan saldırının, darbe girişiminin kabul edilir olmadığını bir kez daha Berlin’den duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.



Basın bildirisi okunurken, Berlin Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ufuk Gezer ve Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen’de medya mensuplarının arasında hazır bulundu.



Bildiriden sonra kısa bir açıklama yapan Maslahatgüzar Ufuk Gezer de şöyle konuştu:



Almanya Türkü de başından itibaren tepkisini ortaya koyarak onurlu bir tutum sergilemiştir. Almanya’daki Alman medyasının konuya bakışı açısından hepimize bir görev düşüyor. Türk demokrasisine halkın büyük bir cesaretle sahip çıkmasının, tarihte örneği görülmemiş bir şekilde tankların önüne geçerek sivillerin bir darbeyi önlemesinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamamız lazım." (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin