Almanya'da Türkçe yayınlara kısıtlama!

Köln Radyosu’nun yayın saatlerinin azaltılması, ülkedeki Türkçe yayınlara bir darbe daha vuruyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Türkçe yayınlara kısıtlama!

Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu’na (WDR) bağlı radyo kanalı Funkhaus Europa’da yapılması planlanan reformlar, bu kanalın bir programı olan ve Türkçe yayın yapan Köln Radyosu’nu olumsuz yönde etkileyecek. Zira Funkhaus Europa'da planlanan değişikliklerle, Köln Radyosu’nun haftalık yayın saatinin 8’den 2,5’a düşürülmesi ve haftada yedi yerine beş gün yayın yapması planlanıyor. Böylelikle, Köln Radyosu'nun hafta içinde günde bir saat olan yayını yarım saate düşürülecek.



Ayrıca Köln Radyosu’nun yayın saatinin 18.00’den dinlenme oranının daha düşük olduğu 20.00’ye kaydırılması, yayının önce internetten canlı olarak yapılması ve ardından radyoda banttan yayınlanması öngörülüyor. WDR Program Komisyonu tarafından onaylanan reform planının, kurumun ilgili yayın kurullarında da görüşülmesinden sonra 1 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.



WDR’den yapılan açıklamada yayın saatlerinde kısıtlama yapılması kararına gerekçe olarak bütçe kısıntısı gösteriliyor. WDR Radyo Direktörü Valerie Weber, WDR Yayın Kurulu tarafından karar onaylanmadığı gerekçesiyle DW Türkçe’ye açıklama yapmayı kabul etmedi, ancak Kölner Stadtanzeiger gazetesine verdiği bir demeçte, sadece bu yıl içinde 500 milyon euro tasarruf yapmak zorunda kaldıklarını, bu miktarın yıllık bütçenin yüzde 10’unu oluşturduğunu söyledi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler almanya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin