ALMANYA'DA İŞVEREN'E FACEBOOK YASAĞI

işverenlerin adayların ve çalışanların hayatını Facebook'tan araştırmasının önüne geçilecek

Google Haberlere Abone ol
ALMANYA'DA İŞVEREN'E FACEBOOK YASAĞI

500 milyon kullanıcı sayısını da aşan sosyal ağ sitesi Facebook’a, Almanya’daki işverenler için yasak geliyor. New York Times’ın haberine göre Almanya İçişleri Bakanlığı, işe alımlarda Facebook gibi sosyal ağ sitelerinin işverenler tarafından kullanımına sınır getirmek için bir yasa tasarısı düzenledi.


MERKEL ONAYLADI
Önceki gün Almanya Başbakanı Angela Merkel’ın da destek vererek, onayından geçtiği yasa tasarısının parlamentodan da geçmesi durumunda işverenler için bu yıl sonuna kadar yasağın uygulamaya geçmesi bekleniyor.


Yasa ayrıca, çalışanların gizli kamerayla izlenmesinin de önüne geçmeyi amaçlarken, Almanya’da hükümet, Google’ın Street View harita servisi ile Apple’ın iPhone için veri toplama politikaları konularındaki kontrollerini de artıracak.
İşverenlerin, adayların kişisel bilgilerini Facebook üzerinden de araştırması geçen hafta Google CEO’su Eric Schmidt’in de eleştirisine neden olmuştu. Schmidt, bir kişinin kendisiyle ilgili internetteki bütün bilgileri yok edebilmesi için isim değiştirmek zorunda kalabileceğini söylemişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin