Alman basınından flaş iddia: Türkiye iki milyon Suriyeli daha alacak

Türkiye’nin iki milyon Suriyeli mülteciye daha kapılarını açacağı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Alman basınından flaş iddia: Türkiye iki milyon Suriyeli daha alacak

Alman Die Zeit gazetesi internet sayfasında yer verdiği haberde, AB ve Türkiye’nin Frontex kapsamında Yunanistan sınırlarının korunmasını planladığını ve Türkiye’nin iki milyona yakın Suriyeli mülteciyi daha almaya hazırlandığını yazdı.



Habere göre, AB ve Türkiye, mültecilerin Avrupa’ya akınını durdurma konusunda plan hazırladı. Gazetenin Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’a  (FAS) dayandırdığı haberde, Türkiye’nin Yunanistan sınırlarını daha sıkı koruma konusunda söz verdiği öne sürüldü.



Yunanistan ve Türk güvenlik birimlerinin Frontex koordinasyonunda Ege kıyılarında mültecileri takip edeceği kaydedilen haberde, insan kaçakçılığı yapan gemilerin durdurularak, mültecilerin tamamının Türkiye’ye geri gönderileceği yer aldı.



TÜRKİYE’DE 6 YENİ KAMP KURULACAK



Türkiye’den deniz yoluyla Avrupa’ya gelen 350 bin mülteciden sadece 50 bininin Türk Sahil Güvenlik birimlerince durdurulduğuna  yer verilen haberde, Türkiye’de iki milyona yakın mültecinin barınabileceği  6 yeni kamp kurulacağı ve AB’nin de bu kampların kurulmasına maddi destek vereceği kaydedildi.Avrupa Birliği’nin Türkiye’den mültecilerin uyumu ve iş hayatına katılmaları konusunda ciddi adımlar atmasını da istediği belirtiliyor. 



AB ÜLKELERİ 500 BİN MÜLTECİYİ ALACAK



Habere göre, Türkiye’de kurulacak kamplardan AB ülkeleri 500 bin dolayında mülteciyi alma konusunda taahhüt veriyor. Alınacak mültecilerin kaçak yollar yerine, legal olarak bu ülkelere getirilmesi planlanıyor.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA GÖRÜŞÜLECEK



Söz konusu planı AB ve Türk yetkililerin geçen hafta Brüksel’de görüştükleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazartesi günü (yarın) Brüksel’de yapacağı temaslarda konunun ele alınacağı belirtiliyor. AB’nin beklediği gibi tarafların politik olarak da plan üzerinde anlaşması durumunda, plana Ekim ayı ortalarında yapılacak olan AB zirvesinde kesinleştirilerek, en kısa sürede uygulanmasına geçilecek. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin