'Akıl almaz görüntüler'le BBC'de bir ilk

BBC Earth için çekilen ilk özgün belgesel dizisi, izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Akıl almaz görüntüler'le BBC'de bir ilk

BBC Worldwide adına BBC Earth için çekilen ilk özgün belgesel dizisi 'Extreme Weather' yayına hazır.



Altı bölümlük belgesel, Polonya, Kuzey ülkeleri, Türkiye, Romanya, Macaristan ve Slovenya'da BBC Earth kanallarında gösterilecek. Yapımcılığını Endemol Shine Group'un çatısı altındaki DSP'nin üstlendiği ve İngiliz Channel 5 kanalının işbirliğiyle hazırlanan belgesel dizisinin global dağıtım hakları, Birleşik Krallık ve İrlanda hariç, BBC Worldwide'e ait.



Yapımcılığını Erika Dodd'un, baş yapımcılığını Emily Dalton/MD Darlow Smithson'ın üstlendiği 'Extreme Weather'da dünyayı dolaşırken acımasız hava koşullarının kurbanı olan gezginlerin nefes kesen hikayelerini öğrenip bu esnada çektikleri akıl almaz görüntüleri yer alırken, fırtına bilimciler bu insanların nasıl mucizevi bir şekilde hayatta kalabildiklerini açıklıyor.



BBC Earth Özgün (Yapımlar) Satın Alma Departmanı Başkan Yardımcısı Julie Swanston konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "BBC Worldwide ve Channel 5'in bu iş birliği, Earth Unplugged kuşağındaki ilginç ve heyecanlı yapımların güzel bir örneği: Macera, sıra dışı karakterler ve herkesin ilgisini çekecek konular" dedi.



Her yıl milyonlarca kişi günlük hayatın koşturmasından uzaklaşmak, dinlenmek ve biraz olsun nefes almak için seyahate çıkıyor, dünyanın farklı coğrafyalarını, ülkelerini geziyor. Ancak bazıları olağanüstü iklim koşulları nedeniyle zor anlar yaşıyor, hatta hayatları tehlikeye giriyor! Extreme Weather'da tam da böylesi durumlar yaşayan insanlarla tanışıyoruz. Örneğin Filipinler'de tarihin en büyük tayfununa yakalanan iki İngiliz, canları pahasına bir otelin giriş katında mahsur kalan yaşlıları kurtarmak için mücadele ediyor. Brimble ailesinin huzur dolu güney Fransa seyahati ise sel sularının ansızın kamplarını sürükleyip götürmesiyle ölüm kalım savaşı verdikleri bir kabusa dönüşüyor. Hollywood işi aksiyon filmlerine taş çıkaracak cinsten maceralar Extreme Weather'da izleyiciyle buluşacak.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin