Akçakale sınırında gazetecilere IŞID tehdidi: ‘Akıllı olmazsanız kafanızı keseriz’

DİHA ve Evrensel muhabirleri, IŞİD militanı olduğunu düşünülen kişilerce tehdit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Akçakale sınırında gazetecilere IŞID tehdidi: ‘Akıllı olmazsanız kafanızı keseriz’

Akçakale sınırında bugün, Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad’daki çatışmalardan kaçan Suriyelilerin arasında IŞİD militanlarının da Türkiye’ye geçiş yaptığına dair iddiaları doğrular nitelikte bir olay yaşandı. DİHA ve Evrensel muhabirleri, IŞİD militanları olduğu düşünülen kişiler tarafından, “Akıllı olmazsanız kafanızı keseriz” denilerek tehdit edildi.



TAHRİK EDİYORSUN, PROVOKATÖRSÜN



Akçakale sınırında gazetecilere IŞID tehdidi: ‘Akıllı olmazsanız kafanızı keseriz’Evrensel muhabiri Hasan Akbaş’ın haberine göre, öğle saatlerinde Suriyeli plakalı bir ciple sınır kapısına gelen ve silahlı oldukları anlaşılan bu kişiler DİHA muhabiri Hayri Demir tarafından görüntülendi. Beyaz renkli araçtan inen silahlı kişilerle sohbet eden grupta yer alan biri de gazetecilerin fotoğrafını çekti. Haberinde, bu kişilerin sınır kapısında dolaştığı saatlerde polisin ortalıkta olmadığına dikkat çeken Akbaş, söz konusu gruptan bir kişinin “Sen ne tahrik ediyorsun burayı. Zafer işareti yaptırıyorsun buradakilere, provokatörsün” diyerek DİHA muhabiri Mehmet Sıddık Damar’ın üzerine yürüdüğünü, Damar’ın ise, “Ben gazeteciyim. Sadece çekiyorum. Beni itham ederek hedef gösterme” yanıtını verdiğini aktardı. 



Orada bulunan gazeteciler Evrensel muhabiri Hasan Akbaş, DİHA muhabirleri Hayri Demir, Mehmet Sıddık Damar ve Mazlum Dolan’ın etrafını saran gruptan biri “Akıllı olun. Aklınızı başınıza alın. Polis burada bir şey yapamaz ama biz istediğimizi yaparız” derken, diğer kişi de, “Akıllı olmazsanız sizi kafanızı keseriz” sözleriyle tehdit etti.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin