AIRPORTHABER'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği’nden kınama alan AirportHaber'den açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
AIRPORTHABER'DEN AÇIKLAMA

Havacılık sektörüne ilişkin yaptığımız sayısız haber bugüne kadar onlarca belki yüzlerce yayın organında yer aldı. Kimi haberlerimizde alıntı yapılarak haber kaynağı gösterildi, ancak kimisinde de emekler hiçe sayıldı ve ismimiz zikredilmedi. İşte buna dikkat çekmek için THY teknisyeninin Tayland’da boğulması haberini özel logolu olarak girmemize rağmen birçok yayın organı  kaynak kullanmadan bu haberimizi kullanınca AirportHaber’de bir serzenişte bulunduk ve sitem dolu bir yazı koyduk AirportHaber’e… Ancak bizim emeğe dikkat çektiğimiz bu duyuruya İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği’nden kınama geldi!


Dernekten yapılan ve çelişkilerle dolu açıklamada, haberin İHA kaynaklı olduğu ve saat 14.45’te servis edildiği, AirportHaber’in ise saat 14:46’da haberi özel logolu girdiği belirtiliyor. 


AirportHaber olarak ilk defa özel haber yapmıyoruz ve rutin bir haberi özel olarak değerlendirip kullanacak kadar da sığ değiliz.  


İHA’nın servis saati ile haberin bizim siteye giriş saati arasındaki bir dakikalık sürede de bir haberin hem metninin hem fotoğrafının hazırlanıp konulması mümkün olmadığına göre, bizim İHA’dan gördüğümüz haberi kullanmamız söz konusu olamaz.  


Talihsizlik şu ki, biz haberin fotoğrafına ulaşmaya çalışırken İHA yazılı olarak Tayland kaynaklı haberi servise koymuş. Haberin kaynağının gizli tutulması gerektiğini bilmemize rağmen kaynağın da onayını alarak burada kamuoyuna açıklama gereği hissediyoruz. Genç teknisyenin ölüm haberi dün öğlen 12.00 civarında teyzesinin oğlu Sinan Yaltıraklı tarafından AirportHaber’e iletilmiş bütün detayları kendisi AirportHaber’e anlatmıştır.


Dolayısıyla bizim herhangi bir yerden haberi aldığımız ve kendimize mal ettiğimiz bilgisi doğru değil, tam anlamıyla AirportHaber’i karalama çabasıdır. 


Bu açıdan bakıldığında Havalimanı Muhabirleri Derneği’nin bazı medya sitelerine gönderdiği kınama metnindeki bilgiler gerçek dışı ve  amacını aşar niteliktedir. 


Hakkımızda asılsız iddiaların yer aldığı kınama metninin yayınlandığı sitelerin cevap hakkımıza yer vermesini hukuki bir olduğunu hatırlatarak önemle rica ederiz.



Ali KIDIK


AirportHaber


Genel Yayın Koordinatörü


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin