AİHM’in, siz ve Nedim Şener hakkında verdiği tazminat kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Medyatava, Ahmet Şık’a sordu.

Google Haberlere Abone ol
AİHM’in, siz ve Nedim Şener hakkında verdiği tazminat kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener, Ergenekon davası kapsamında yargılanarak 1 yılı aşkın süre tutuklu kaldı. İki gazeteci tahliye edildikten sonra AİHM’e başvurdu. Davayı değerlendiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ise bugün açıklanan kararla yargılama sürecinin hak ihlali içerdiğine hükmetti. Karar sonucu Türkiye’nin Ahmet Şık’a 10 bin, Nedim Şener’e ise 20 bin Euro ödemesini kararlaştırdı. Medyatava, dava sonucuyla ilgili Ahmet Şık’ın yorumunu aldı.



MT: “Hak ihlali” başvurunuzu değerlendiren AİHM’in siz ve Nedim Şener hakkında verdiği 10 bin avro ve 20 bin Avro’luk tazminat ödemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?



Ahmet Şık: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) verdiği karar sürpriz değil. Çok net. Bu karar ifade özgürlüğü çerçevesinde verilen bir karar. En önemlisi de Türkiye’deki yargının evrensel hukuk standartlarının çok gerisinde olduğunu gösteren bir karar. Haysiyet sahibi olanlar için çok değerli, anlayan anlar. Ergenekon zincirindeki, Balyoz, Şike davası gibi davalar da dahil tüm siyasi davalar için söyleyebilirim ki; devletin güvenlik ve yargı içerisinde çeteleşmiş bir güce ve AKP’ye işaret eden bir karar. Haysiyetin ne kadar önemli olduğunu tekrar söylemek istiyorum.





AİHM, Ahmet Şık ve Nedim Şener'le ilgili kararını verdi! 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin