Ahmet Şık'a bir kitap davası daha!

Gazeteci Ahmet Şık 'Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda' adlı kitabında, Başbakan Binali Yıldırım’a kamu görevinden dolayı hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Şık'a bir kitap davası daha!

Gazeteci Ahmet Şık'ın AKP-Gülen cemaati ilişkisini ele aldığı “Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda” adlı kitabında, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Başbakan Binali Yıldırım’a kamu görevinden dolayı hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava başladı.



İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen gazeteci Ahmet Şık, avukatı Tora Pekin ve Binali Yıldırım'ın avukatı katıldı.



Duruşmada savunma yapan Şık kitabın indeks kısmında çok sayıda isim olduğunu ancak sadece Binali Yıldırım'ın dava açtığını belirtti.



Aynı kitaptan ikinci yargılama



Şık, yine aynı kitabı  'Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda' kitabında Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 4 bin TL manevi tazminat cezasına çarptırılmıştı. Gazeteci Şık, daha önce de Fethullah Gülen’le ilgili yazdığı ancak yayımlanmamış ‘İmamın Ordusu’ kitabından ötürü de hapis yatmıştı.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin