AHMET ŞIK VE NEDİM ŞENER, AHMET HAKAN'A KONUŞTU

Oda TV davasında bugün tahliye olarak özgürlüğüne kavuşan Ahmet Şık ve Nedim Şener, Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında telefonla bağlandı...

Google Haberlere Abone ol
AHMET ŞIK VE NEDİM ŞENER, AHMET HAKAN'A KONUŞTU

Gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık, tahliye sonrası ilk kez CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge'ye telefonla katılarak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Tarafsız Bölge programına telefonla bağlanan Nedim Şener, "Ben tahliye kararından sonra içerideki arkadaşlarım için üzgündüm. Ama onlar bizim için sevinçliydi. Çünkü şunu görüyorlar. Bir kapı açılsın, biri çıksın ki diğerlerine de umut kapısı açılsın. İçerideki mantık buydu. İçeridekiler dışarı çıkanlardan daha mutlu oluyorlar" şeklinde konuştu.

Nedim Şener, "Hrant Dink cinayeti devletin içinde bir takım insanların göz yumduğu bir cinayettir. Bunu aydınlatmak devletin göreviyken, bunu gazeteciler aydınlattı. Türk basınının bu cinayet konusunda yüzü aktır. Ama devletin değil. Cezaevinden çıkarken 'Hrant için, Adalet için' demiştim. Çünkü Hrant Dink'in bizim dualarımıza ihtiyacı var. Ama biz yaşayan insanlar için de adalete ihtiyaç var" şeklinde konuştu.


Ergenekon üyesi olmakla suçlanan Nedim Şener, "Eşim benim terörist olmadığımı biliyordu. Ama çocuğumun gözünde ben nasıl görünüyorum diye çok endişelendim. Komşularımdan utandım. Polis kapıya gelince beni en çok utandıran şey komşularımdı. Devlet sizi suçlayabilir. Devlet size terörist diyebilir. Önemli olan vicdan olarak doğru yerde durmaktı. Ruşen Çakır'ın bana duyduğu güveni boşa çıkarmamış olmak, sizlerin güvenini boşa çıkarmamış olmak en önemli şeydir. Çünkü ben en çok insandan utanırım" şeklinde konuştu.


Nedim Şener'den sonra programa Ahmet Şık da bağlandı. Canlı yayında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Şık'tan çarpıcı açıklamalar geldi: "Hâlâ aynı fikrimi koruyorum. Sadece nerede kalmıştık diye soruyorum. Ve kaldığım yerden de devam edeceğim. Eğer bu savaşsa savaş şimdi başlıyor. Herkes ayağını denk alsın. Sahibinin değil, aklının ve vicdanının sesini dinleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bize sahip ve destek çıkan arkadaşlarıma ve sosyalist camiaya teşekkür ediyorum. Aleyhimize yazanlar bundan sonra ne yapacağını düşünsün. Ben onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum."


Ahmet Hakan'ın Ahmet Şık'a, 'Mesleğe geri dönecek misiniz?'  şeklinde soru yöneltmesi üzerine Şık, "Şu anda bu baskı ortamında doğru düzgün gazetecilik yapılacak bir yer görmüyorum. Bağımsızdan yine çalışmalarıma devam edeceğim" diyerek cevap verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin