Ahmet Özal'dan çarpıcı iddia!

Ahmet Özal A Haber'de 'Anlatılmamış Öyküler' isimli programa konuk oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Özal'dan çarpıcı iddia!

9 Haziran 1987 akşamı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanan uçakta Başbakan Turgut Özal’ın atlattığı ölüm tehlikesi A Haber’de yayınlanan Can Okanar’ın hazırlayıp sunduğu 'Anlatılmamış Öyküler' programında ele alındı.



1988’deki açık suikast girişimi ve 1993’teki ölümünün üzerindeki şüphelere ilişkin pek çok iddianın gündeme gelmesine karşılık, karanlıkta kalmış bu olayın irdelendiği programda Ahmet Özal, sabotaj iddiasını dile getirdi.



Olayın yaşandığı gün Atatürk Havalimanı’nda bulunan ve uçaktaki yanmış elektrik kablolarını çıplak gözle ilk görenlerden biri olan Uçak Teknisyenleri Derneği Onursal Başkanı Sefa İnan’ın da tanıklığını aktardığı programda ayrıca A Haber Güvenlik Politikaları Danışmanı Mete Yarar, Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in uçağının düşmesi sonucu ölümüyle ilgili ilginç ayrıntılar paylaştı. Yarar, Bitlis’in düşen uçağının kara kutusunun hala devletçe saklandığını ve bu kara kutudaki konuşmaları dinleyen bir komutanın kendisine aktardığı bilgileri açıkladı.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin