Ahmet Hakan 'nefsi müdafaa' dedi, kendisiyle röportaj yaptı!

Hürriyet yazarı, 'Başkanlık sistemiyle' ilgili görüşleri nedeniyle gelen eleştirilere, kendisine yönelttiği sorularla yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Hakan 'nefsi müdafaa' dedi, kendisiyle röportaj yaptı!

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, her çarşamba günü "Çarşamba Sohbetleri" başlığı altında yayınladığı röportajlarına bu kez kendisini konuk aldı.



'Çarşamba Sohbetleri'nin "Teknik, fiziki, matematiksel, coğrafi, bedensel, zamansal, varoluşsal, sosyolojik, ontolojik ve de epistemolojik nedenlerden dolayı" bu hafta olmadığını belirten Hakan, 'Başkanlık sistemiyle' ilgili görüşleri nedeniyle gelen eleştirilere kendisine yönelttiği sorularla yanıt verdi ve ortaya bu röportaj çıktı.



İşte, Hakan'ın kendisiyle yaptığı o röportaj:



Başkanlık sistemi nefsi müdafaası



Soru ve cevaplarla



SORU: Tayyip Erdoğan’ın gözüne girmek için mi başkanlık sistemini savunuyorsun?

 

CEVAP: Böyle bir amacım olsaydı, başkanlık sistemini değil, mevcut durumu savunurdum. Çünkü Tayyip Erdoğan açısından mevcut durum, dünyanın bütün sistemlerinden çok daha mükemmeldir.



SORU: Madem öyle... Madem mevcut durum Tayyip Erdoğan için biçilmiş kaftan... O halde Erdoğan neden “ille de başkanlık sistemi” diye tutturuyor?



CEVAP: Bir bilsem nedenini... Ah bir bilsem... Bilmiyorum kardeşim... Ayrıca bilsem ne olacak? Ben Tayyip Erdoğan ne diyorsa onun tam tersini söylemeye mecbur muyum? Erdoğan neyi istiyorsa onun tersini mi isteyeceğiz? Tayyip Erdoğan, yarın öbür gün çıkıp “yanılmışım, kandırılmışım” diyerek parlamenter sistemi savunmaya kalkarsa... Ne olacak?



Yazının tamamı için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin