Ahmet Altan'ın Mehmet Baransu tepkisi ağır oldu!

Taraf gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ahmet Altan, Mehmet Baransu'nun tutuklanmasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Altan'ın Mehmet Baransu tepkisi ağır oldu!

Taraf muhabiri Mehmet Baransu’nun tutuklanması üzerine, Cumhuriyet gazetesinin görüşlerini sorduğu Taraf eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altanbir yazıyla cevap verdi.



Balyoz iddialarının gündeme getirildiği dönemde gazetenin yayın yönetmeni olan Altan, Balyoz’la ilgili sorularına cevap istedi. İşte, Ahmet Altan’ın yazısı:



Bizim Mehmet Baransu’nun evini basmışlar, on saat aramışlar, gözaltına almışlar, sonra da mahkemeye sevk edip tutuklamışlar.



Niye yapmışlar bütün bunları, neymiş suçu?



“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri yok etmek, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek, devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak.”

Örgüt kurmuş ama şimdilik “örgütün diğer üyelerini” saptayamamışlar.



Bir bavul dolusu belgeyi savcılığa teslim ettiği halde “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri” yok ettiğini söylüyorlar, ne kadar belge vardı ki Baransu yok etti?



En çok da Balyoz darbe planından “devletin güvenliğine ilişkin bilgi” ve “devletin gizli kalması gereken bilgileri” diye söz etmelerine bayıldım.



Ne zamandan beri darbe planları “devletin güvenliğine ilişkin belge” ve “devletin gizli kalması gereken bilgileri” olarak niteleniyor?



Yazının tamamını okumak için tıklayın.



Mehmet Baransu neden tutuklandı?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin