Ahmet Altan 'Nazi' benzetmesiyle olay oldu!

Gazeteci ve yazar Ahmet Altan, katıldığı televizyon programında iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Altan 'Nazi' benzetmesiyle olay oldu!

Gazeteci yazar Ahmet Altan Samanyolu Haber TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında Metin Yıkar'ın konuğu oldu. 



Altan, Hidayet Karaca ve Mehmet Baransu için "Karaca ve Baransu hukukun mahkum ettiği insanlar değil, iktidarın düşman olarak görüp içeriye attığı esir muamelesi yaptığı insanlar. Bu insanlar, tutuklu falan değil esir" yorumunda bulundu. 



Hidayet Karaca ve 63 emniyet personeli hakkında tahkiye kararı veren hakimlerin tutuklanmasıyla ilgili de konuşan Altan şunları söyledi:



"Bunu akılla anlamak mümkün değil. Yeryüzü hukuk tarihinde böyle bir şey yok. Nazi Almanya'sında olduğunu bile zannetmiyorum .Hukuki hata hukukun içinde düzeltilir. Uzak Doğu'da görülen bir hastalık var. Bir adam ortada hiçbir neden olmadan elinde palası önüne gelen herkesi öldürerek koşmaya başlıyor kendisi ölene kadar bu tür adamlara amok koşucusu deniyor.Bunlar önlere çıkan herkesi öldürüyorlar. Benim bugün gördüğüm bu hakimlerin tutuklanması da dahil AKP'nin bir amok koşucusu haline döndüğüdür. Yani öldüre öldüre kendi ölümüne doğru koşuyor. Hukuku öldürdü, ekonomiyi öldürdü, siyaseti öldürdü, dindarlığı öldürdü, devleti öldürdü."



Altan, açıklamalarıyla dün gece Twitter'da en çok konuşulanlar listesine girdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin