Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Medyatava'ya konuştu: Temkinli bir umut içindeyiz

Yetvart Danzikyan, Dink cinayeti soruşturmasında kamu görevlilerin ihmaliyle ilgili ortaya çıkan yeni deliller hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Medyatava'ya konuştu: Temkinli bir umut içindeyiz

2007 yılında katledilen Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada kamu görevlilerin ihmali olup olmadığıyla ilgili çok önemli bilgilere ulaşıldı.



Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta gündeme gelen İstanbul İl Jandarma İstihbarat görevlilerinin olay günü gazete binası çevresinde olduğu yönündeki iddialar, dün Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberiyle doğrulanmış oldu. Buna göre, cinayetin işlendiği gün Ogün Samast'ı 6 kamu görevlisinin takip ettiği ortaya çıktı.



Şardan'ın haberinde, ayrıca cinayet günü Samast'ın telefon kulübesinden 3 kez arama yaptığı ve cinayet sonrası olay yerine yakın baz istasyonlarının başka yere taşındığı bilgisi de yer aldı. Haberde dikkat çeken bir diğer detay ise Trabzon'da askerlik yapan bir kişinin üzerine 180 ayrı telefon hattı alınması ve bu hatlar aracılığıyla görüşme yapılması oldu.



Medyatava, aradan 9 yıl geçmesine rağmen hâlâ aydınlatılamayan Dink cinayeti soruşturmasında, kamu görevlilerin ihmalini ortaya çıkaran bu yeni delilleri Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan'a sordu. Tek Soru'da!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin