AGİT yetkilileri puanı verdi: 'Basına yapılanlar endişe verici'

Türkiye'deki AGİT heyeti görüşünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
AGİT yetkilileri puanı verdi: 'Basına yapılanlar endişe verici'

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) 1 Kasım seçimlerini takip etmek için gönderdiği gözlem heyeti Türkiye'de temaslarda bulundu. 



AGİT'in seçim gözlemi için görevlendirdiği özel koordinatör Ignacio Sanchez Amor ve AGİT Parlamenter Asamblesi seçim gözlem heyetinin başkanı Margareta Cederfelt; Yüksek Seçim Kurulu, siyasi parti yetkilileri, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra kayyuma devredilen Bugün Gazetesi ve Kanaltürk Televizyonu yetkilileri ile görüştü.



AGİT, görüşmelerde ifade ve basın özgürlüğü ile siyasi partilerin güvenliği konularına öncelik verildiğini açıkladı.



"ENDİŞE VERİCİ"



DHA'nın haberine göre, Cederfelt seçimlerden hemen önce TV kanalları ile gazetelere baskın yapılmasını "endişe verici" olarak nitelendirerek, gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceklerini söyledi.



Cederfelt, AGİT üyesi ülkelerin basın özgürlüğü konusunda belirli standartlara uymak durumunda olduklarını belirtti.



Türkiye'deki AGİT parlamenterleri 1 Kasım günü bazı bölgelerdeki oy kullanma merkezlerine giderek seçim sürecini takip edecek.



Heyet, hazırladığı raporu Pazartesi günü basına açıklayacak.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ELEŞTİRMİŞTİ



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelen uluslararası gözlemcileri şu sözlerle eleştirmişti:



"Batı'nın gönderdiği tipler, AB'nin, AGİT'in şunun, bunun, hepsinin bir defa ön kabulleri, ön yargıları var. Bu ön kabullerle geliyorlar. Fakat bu ön kabullerinin hiçbirisi bizim ülkemizde inşallah sökmeyecek"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin