Adnan Oktar soruşturmasında yeni gelişme!

Adnan Oktar tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Adnan Oktar soruşturmasında yeni gelişme!

Aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 59 şüpheli, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocuğun cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, şantaj, malvarlığı değerlerini yurtdışına çıkarma, cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Gözaltındaki diğer şüphelilerin savcılık işlemleri devam ediyor.



Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre; İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 11 Temmuz'da Adnan Oktar ve grubuna yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 187 kişiden aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 59 kişi tutuklanmaları talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Diğer şüphelilerin ise adliyedeki işlemleri sürüyor.



'Kamuoyunun dikkatini çekmek için Fazıl Say’a dava açtı'



Hakimliğe gönderilen sevk yazısında Adnan Oktar’ın 80’li yıllardan itibaren dini cemaat kisvesi altında, dine ve ahlaka tamamen aykırı kural ve yöntemlerle suç amaçlı örgüt yapılanması oluşturduğu belirtildi. Oktar’ın kamuoyunun dikkatini çekmek için ise Piyanist Fazıl Say’a dava açtığı da sevk yazısında anlatıldı. Adnan Oktar’ın yanındaki kadınlara şiddet uyguladığı ayrıca kadınların cinsel organlarına peçete soktuğu, eziyet ettiği kadınların sapkın arzularını kabul eden birer köle haline getirdiği de sevk yazısında yer aldı. Örgütteki kadınların ve çocuk yaştaki kızların örgüte eleman kazandırmakla görevli erkeklerle grup ya da ayrı ayrı cinsel ilişkiye zorlandığı hatta cinsel gücü arttırıcı ilaçların katıldığı içeceklerin kullanıldığı partiler düzenlendiği belirtildi.



Türkiye aleyhine belge temin ettiler



Adnan Oktar örgütünün FETÖ/PDY ile benzerlik gösterdiği ve ayrı sorumluluktaki imamların olduğu ve çeşitli istihbaratlar topladıkları anlatıldı. Sevk yazısında ayrıca örgütün Türkiye aleyhine faaliyet gösteren yurtdışındaki kurum ya da kişilere bilgi ve belge temin ettiği de anlatıldı.



Kuyumculuk ruhsatıyla örgütü silahlandırdılar



Sevk yazısında Adnan Oktar ile ilgili bölümde ise, birçok örgüt mensubunun gerçeğe aykırı şekilde kuyumculuk faaliyetleri üzerinden alınan ruhsatlarla silahlandırıldıkları da sevk yazısında anlatıldı. Örgüte yurtdışından da para geldiği anlatılan sevk yazısında örgüte mensup kişilerin kurdukları şirketler üzerinden kara para akladıkları belirtilirken, örgüte gelen kayıtlı ya da kayıt dışı paraların nasıl değerlendirileceğine ise Adnan Oktar’ın karar verdiği anlatıldı.



Kadınlar Oktar'ın eşi konumunda



Örgüt içerisine bulunan, “İmam Bacılar”, “Bacılar” ve “Kız Kardeşler” isminde gruplar olduğu ve bu gruplardaki tüm kadınların Adnan Oktar’ın eşi konumunda olduğu anlatıldı. Oktar’ın örgüt içerisinde her şeye karar verdiği anlatılan sevk yazısında, örgütün üst seviyelerinde bulunan üyelerinin bile Adnan Oktar karşısında itaatkar şekilde durdukları belirtildi.



Adnan Oktar'ın bütün suçlardan tutuklanması istendi



Sevk yazısında Adnan Oktar’ın örgütün kurucusu ve lideri olduğu bu sebeple örgüt içerisinde gerçekleştirilen tüm cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, şantaj ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından, ayrıca küçük yaştaki mağdurlar S.M ve G.Ç’ye yönelik cinsel istismar eylemleri, müştekiler H.U ve E.A’ya yönelik cinsel saldırı ile 22 kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cinsel saldırı ve çocuğun cinsel istismarı eylemlerine de bizzat iştirak ettiği, bu şekilde atılı suçları işlediği belirtildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin