ADLİ TIPTAN ŞOK EDEN RAPOR

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına maruz kalan kız hakkındaki adli tıp raporu şoke etti

Google Haberlere Abone ol
ADLİ TIPTAN ŞOK EDEN RAPOR

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 26 Nisanda düzenlenen operasyon kapsamında, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan Yazar Hüseyin Üzmez (76) tarafından “cinsel istismara” uğradığı iddia edilen 14 yaşındaki kız çocuğuyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumunun, “beden ve ruh sağlığının bozulmadığı” yönünde rapor verdiği bildirildi.


Alınan bilgiye göre, Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yurda yerleştirilen ilköğretim 8. sınıf öğrencisi B.Ç. için İstanbul Adli Tıp Kurumundan beklenen rapor, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı.


17 sayfalık raporda çocuğun “Beden ve ruh sağlığının bozulmadığı”nın belirtildiği öğrenildi.


Yazar Hüseyin Üzmez, yarın ikinci kez, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.


OLAY


Bursa'nın Mudanya ilçesinde 26 Nisanda düzenlenen operasyonda, ilköğretim 8. sınıf öğrencisi B.Ç'ye (14) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yazar Hüseyin Üzmez, Mudanya Asliye Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı. B.Ç, annesi Livaze Ç'nin de tutuklandığı operasyonun ardından devlet tarafından koruma altına alınmış, Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yurda yerleştirilmişti.


Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 Eylülde görülmeye başlanan, Üzmez'in TCK'nın “Çocukların cinsel istismarı” suçunu içeren ilgili maddelerince, Livaze Ç'nin de Üzmez'e addedilen suçların yanı sıra TCK'nın “Suça yardım etme” hükmünü içeren ilgili maddesince 20 ile 25 yıl arasında hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.


Üzmez'in dilekçeyle tahliye talebi de Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi ve bir üst mahkeme olan Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmişti.


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin