ADIYAMAN'DA GAZETECİYE SİLAHLI SALDIRI

Adıyaman Mercan TV'de 'Ses Ver Adıyaman' adlı programın yapımcısı ve Adıyaman Gazeteciler Cemiyet eski Başkanı Ragıp Ersoy, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol
ADIYAMAN'DA GAZETECİYE SİLAHLI SALDIRI

Edinen bilgiye göre, Gazeteci Ragıp Ersoy, saat 21:30 sularında ekrana gelecek olan 'Ses Ver Adıyaman' programına gitmek için evinden arabasına binmek üzere iken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ersoy olaydan yara almadan kurtuldu. Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri, inceleme yapmaya başlarken, olay esnasında çok sayıda boş kovan bulunduğu bildirildi.

Ersoy'u gazeteci arkadaşları yanlız bırakmadı. Olayı duyan gazeteciler Ragıp Ersoy'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, meydana gelen olayı şiddetle kınadılar. Yaklaşık 2 aydır Mercan Televizyonu'nda yayınlanan 'Ses Ver Adıyaman' adlı programıyla bir anda gündeme gelen gazeteci Ragıp Ersoy, yapmış olduğu program nedeniyle yaklaşık bir aydır ara ara gizli numaralardan tehdit edildiğini belirterek, olayla ilgili şunları söyledi: " Yirmibeş yıllık meslek hayatım içinde bu tür şeyler mümkündür. Zaten bu tür şeyleri beklemiyor değiliz. Bekliyoruz, fakat kendimize göre de tedbirlerimizi alıyoruz. Ayrıca bu konuda Türk yargısına sonuna kadar güveniyoruz. Yaklaşık iki aydır yapmakta olduğumuz programla da görüldü ki Adıyaman, artık konuşmak istiyor. Bu saldırıyı yapan kişiyi tanıyorum. 15 - 20 gündür bu hadisenin olabileceğini biliyordum. Ama bu derece olabileceğini tahmin etmiyorduk. Kurtuldum, seviniyorum, ama üzüntüm bu memleket neden tepki gösteriyor, neden bu tür çirkin saldırıda bulunuyor, anlamıyorum. Adıyaman için her şeyi yapacağız ve programımız sonuna kadar devam edecek. Olay sonrası gerek beni arayarak gerekse karakola gelerek geçmiş olsun dileklerini iletip beni yalnız bırakmayan bütün basın mensubu arkadaşlarıma, dost ve akrabalarıma teşekkür ederim"

Olay sonrası bir açıklama yapan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya; "Cemiyetim adına eski cemiyet başkanımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yapan arkadaşlarıma üzülüyorum, çünkü bu olayın içine silah girmemeliydi. Bu olay bu şekilde gelişmemeliydi. Cemiyet olarak bize düşen görev neyse yapacağız ve işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Ben burada Rağıp kardeşime ve basın camiasına geçmiş olsun diyorum" dedi. ZAMAN www.zaman.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin